Köpråd: Billigt och bra

En bil från VW-koncernen (VW,Audi,Skoda) mellat typ 95-02 är vad jag skulle titta på i ditt fall. Ju närmare -95 desto mindre komplicerad bil. En Golf från mitten av 90-talet har enkel konstruktion,driftsäker, lättskruvad o det finns mängder med billiga delar om oturen skulle vara framme (gäller inte VR6:an men den är väl inte aktuell antar jag). Kan ta min Passat -95 som jag haft i drygt 2.5år. Köptes vid 21000 mil, i dagsläget snart 32500mil, repkostnader ca 4" högt räknat (drivknut*2,laddningsregulator,tändspole,ställmotor climatronic o säkert nåt till som jag glömt). Edit: Köptes för 14" (Kombi) med fungerande climatronic (en bil utan fungerande AC är katastrof på sommaren!), uppskattat försäljningspris i sommar/vår 5" så ett tapp kring 3"/år är fullt acceptabelt.



Svar på inlägget: Köpråd: Billigt och bra



hade jag skullat köpa en bil runt 15 k så hade jag nog kolla mitsubishi galant,volvo runt -96 oftast bra bilar som håller o kostar lite i försäkring.


Jag skulle satsat på en audi 100 2.3 med den femcylindriga motorn. Har själv en 88:a dock kombi. Den går riktigt bra och är pigg som bara den. Och inte drar den särskilt mycket soppa heller. Finns ju givetvist nyare årsmods än 88 om man inte vill ha en så "gammal" bil. Men jag anser ju att det inte är ngt fel i att ha en gammal bil. Lättmekat och man kan göra saker på den själv.


Rover 620si. Svenskar är extremt okunniga vilket gör att du får en sådan för 10k idag. Titta efter nyare än -96 och gärna en som är fullutrustad med läder ACC elektriskt etc etc. Best bang for the buck!


en skoda felicia årsmod 98-00... billiga i skatt 1054 om året, helförsäkrat kostar min 4700kr om året 24 bast.. dricker 0.8 till å från jobbet, kallstarter å ca 7km å köra. långkörning allt från 0.6-0.8 beroende på hur fort man kör :p jag har dock en lågmilare men är de bästa bil jag haft.


Du glömmer att Rover kursade för några år sedan, hmm vart finner man reservdelarna då? Dock är Rovers senare modellar av HONDA !


En honda Civic -92-96 borde vara lagom, en ESI eller LSi, drar typ 0:45 som max.


Svårt att hitta reservdelar o fixa om den går sönder eller?


Alla reservdelar finns på Mekonomen etc. Vad menar KHR med de senare?


Jag menar att ALLA reservdelar finns inte alls, om det skulle hända något. om en biltillverkare går i Kk så behöver de ju inte uppfylla den regeln om att tillhandahålla reservdelar i 10 år för varje modell i deras tillverkning






Jo alla reservdelar finns. Jag undrade vad du menade med "Dock är Rovers senare modellerna av Honda" Vilka senare Rovermodeller är Honda, och vad delar de med Honda?


sattsa på japanskt! dom är enormt pigg för att ha små liter i motorerna billiga i drift pålitliga så skulle satsa på en colt om jag var dig


från cirka 1992 till 1998-99 ?? är Rovers karosser & vissa motorer HONDA, enkelt sagt


Inte karosserna, men hjulupphängning/chassie/motor/växellåda på många modeller, inte alla dock. Vad jag hoppas vi kan enas om är att en Rover 620si är en Honda Accord rakt igenom, förutom att den har mycket mer utrustning och kostar hälften så mycket. För övrigt påminner jag om det jag skrev i mitt första inlägg i denna tråd; svenskar är extremt okunniga.


Ja jag sitter och tittar på en del colt nu, verkar kunna få hyfsat fräscha för bra pris. Men dom är pigga och roliga att köra alltså? Är ju van vid RWD men det kan man ju glömma men vill ändå inte ha någon slö bil.


Blir ingen rover, ser ut och vara en fin bil men verkar bökigt om det är svårt att få tag på reservdelar.


Det baserar du på vad? Självklart ska du köpa det du vill, men det är synd att även du tror och påverkas av allt tjat om att det inte finns reservdelar. Alla reservdelar finns. Jisses.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka