Köpråd: Större pendel bil, E-klass, Omega osv..

Hallå där ute. Nu har jag kommit till det att jag insett att måste ha en större bil. Att komma i och ur min lilla mazda börja ta allt för hårt på min rygg Är lite inne på typ Mercedes E-klass, Opel omega och likande. Har en budget på drygt 20-25kkr. Har även tittat lite på Mazda 6 (i det fallet kan min budget öka lite) Några förslag på en bra stor pendel bil som är bekväm, snygg och ekonomisk?



Svar på inlägget: Köpråd: Större pendel bil, E-klass, Omega osv..



En större USA-bil är inte av intresse? Chevrolet Caprice Classic 1991+ går att få relativt fina för 25K. Motorväg ~0.8-0.9, den amerikanska storbilskomforten och väldigt gott om utrymme.


Kan inte rekomendera Omega B, har kört med 2,0 16v motorn och det är fan inget att sträva efter. Dessutom riktigt knölig att jobba med och lite för rostkänslig. Mazda 6 verkar rosta fint, min farmor tog ut en ny 05 eller 06 som har rostat ganska mycket för att vara en modern bil. Jag har själv pendlat i en gammal BMW 7-serie som faktisk går billigare än man tror.


En MB E-klass för de pengarna kan vara svårt att hitta! För du vill ju ha w210. Hade kanske letat efter något japanskt. En Sonata V6.a är en mycket bra bil. Har själv sålt dessa bilar som nya... Ful som stryk bara. Ta en titt på min 300M. Kan gå att få tag i för 25-30. Den går som tåget och är helt överjävlig på att ta sig fram på vintern tack vare stor maskin över framhjulen som driver och antispinn som ser till att bägge hjulen driver. Klarar sig på litern. Finns flera i mina hemtrakter och ingen har haft problem med sin! En har rullat 32000 mil.


Jag har haft en Omega 2L 8v. Tyckte den var rätt bekväm? Jag såg faktiskt en svart 300M på affären idag. Jag jobbar även med chrysler 300 dagligen xD Jag vill gärna också ha nått lite moderna och robustare. Ingen plastigt japsare. Också prefekt sommarbil med plats för kompisarna och ljudbygge


Jag har jobbat på lagret på Ford för nått år sedan. Dom sålde även Mazda där. Kan tala om att just Mazda 6 va rostskadade redan när de kom som sprillans nya direkt från leverantören. Så en Mazda 6 är inte att rekommendera.


Men dom är ju sååååå snygga


BMW 525 E34 efter 92, då M50-motorn kom, ganska snål men inte allt för slö. Komfort men ändå sportig. Akta dig för rost bara, speciellt i skärmar (framskärmarna verkar lida), bagageluckan (titta på kanten där man öppnar den). Kontrollera även runt framrutan, insidan på dörrarna, trösklarna (testa med magnet så det inte är fusklagat). En välbevarad E34 rostar inte så mycket, men när det väl börjat är det svårt att hålla borta.


Jag skulle köpt en Passat -99 ungefär med 1,8T eller en Saab 9-5 eller 9-3 beroende på vilken storlek man föredrar En pendlarbil bör ju ha komfort vilket Mercedes bjuder på iofs !


Jag är själv inne på att köpa en annan bil. Kikar själv på Audi A4 Avant Quattro (B7 modellen) Tycker dom är rätt fina, samt så är dom rätt rymliga och väldigt goa att köra med tanke på fyrhjulspek



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka