Köpråd: Långmilad V40 T4

Hej! Fått ett erbjudande att köpa en Volvo V40 T4 årsmodell 1998 till ett bra pris! Dock så har den gått lite långt.. Den har passerat 27.000 mil.. Den har varit relativt bra servad.. Bytt olja vid varje 1000mil, dock mineralolja. Har några småskavanker så som lite ytrost runt bakskärmar och en buckla på ena framskärmen, dock har lacken inte skadats. Spricka i rutan, dock godkändes den på besiktningen. Provkörde den och upplevde den pigg! Anti-spinn, ABS och allt sånt fungerar. Handbromsen kändes lite slapp innan den började ta, säljaren säger att dynga runt själva "armarna" måste rengöras och smörjas upp så försvinner detta. Sen tyckte säljaren att bakdämparna bör bytas då han upplevde den lite gungig efter vägen. Kamrem och vattenpump var bytt i somras och även växellådan var bytt till en annan begagnad växellåda då den gamla rasade. Sen så är det 12 ägare på den.. Priset han begär är 15.000kr. Hur långt går sånna här bilar? Är det värt 15.000? Har bara kört "gamm-bilar" så som Golf 2or, volvo 240 och ford fiesta och vill nu ha en "riktig" bil Ni som har kört V40 kan väl hjälpa mig i detta? Tack på förhand!!



Svar på inlägget: Köpråd: Långmilad V40 T4



Känns motorn och allt bra så är det inga problem Bara det stämmer med kamremmen för det är inget enkelt jobb att byta på S/V40


Helt hundra på att kamremmen är bytt då det är min kusin som säljer den!


är inte all motorolja till bilar mineralolja?


Är handbromsen slapp kan det bero på att ett bromsok kärvar. Om det inte räcker med att smörja upp handbromsmekanismen får du byta ok. Min V40 -01 gjorde så och tillslut kärvade oket ihop helt.


Har inte S40 handbromsbackar? Annars är en kärvande handbroms inget roligt alls, nya ok bak är inte billigt


Nej, den använder de vanliga beläggen för handbromsen. Ett nytt ok hittade jag för 699:- på biltema


Räkna med dåligt andrahandsvärde när det är dags att sälja den igen. Men jag tror att den bilen är bra för att kosta såpass lite. Köp.


Handbromsen tog ju men det kändes som att innan den tog var den lite slapp.. Som att wiren var slapp. Så ni tror att det kan vara något att satsa pengarna på? Kan inte hitta någon annan vettigare bil för den pengen. :\ Den har stått nu sen i höstas då dom köpte en Merca för att få mer utrymme för hundarna bak i skuffen. Den hade stått översnöad i flera månader och startade utan problem.


För dom pengarna hade jag nog köpt den.






bjud 12 och lägg ut tre på rep, så har du fått en bra bil för pengarna..


köp om bilen är i almänt bra skick är de ju bara satsa !


Problemet med wiren kan vara frusna broms ok bak. Renovera dom och problemet är löst.


Oken är billiga 699 som han själv säger. och enklare att bytta än backar. Tar en kvart att bytta det sen lufta. Och bilen ligger i rätt prisklass om den annars funkar okej.


Jag ska fara och provköra den igen till helgen, några tips på vad man ska titta på en extra gång?


Orsaken att handbromsen känns slapp är att (som typ nämnt tidigare) mekanismen i oket inte fjädrar tillbaka ordentligt. Har det väl börjat kärva är det nog dags att byta oket/oken. Plocka loss själva mittdelen mellan sätena så ser du om vajern är sned. Annars så verkar det ju helt rimligt bara remmen är bytt så ska den nog rulla ett tag till


Hade nog köpt i ditt läge. Är ju gammal handlare... Se till att prova ALLT! Torkare, spolning, elhissar, speglar, du fattar... Acc! Kolla i garage med termometer om utluften är 5-10 grader lägre än utetemp. Kör den minst 30 minuter! Kör som en jävla galning. Bättre felen visar sig innan du köper den! Stå på tomgång utan värme på med lite gas och kolla kylartemp och fläkt. Kusin va? Kräv släktrabatt på ytterligare 2 lappar. De kommer du att behöva!


Tack så otroligt mycket Dieselsmurfen, ska testa detta när jag far och kollar på den igen


27tusen mil? haha. köp en norrlandsbil så slutar du nog säga att 27tusen är mkt.


Bor i norrland och det är en norrlandsbil. Har förövrigt provkört den en gång till och provat allt.. Allt fungerade som det skulle, dock ville han inte lämna någon kusinrabatt! Blir nog köp! Tack alla för era svar!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka