Köpråd audi a8

Hej! Har hängt ett längre tag på blocket och tittat på bilar som jag kan tänka mig köpa. Först var jag sugen på en ford mustang 2005 års modell men dom var urusla att ha på vintern. Hur som helst så tittar jag nu på audi a8 från 2003-2004 års modell. Men jag kan inte ett smack om dessa bilar. Har läst lite men tänkte fråga er här. Hur dyr är den i drift? Bensinförbrukning? Försäkring osv? Kända fel? Och sist men inte minst skulle ni rekomendera denna bil?? Tacksam för alla svar! Trevlig helg!!



Svar på inlägget: Köpråd audi a8



Försäkringen kan bara du ta reda på genom att ringa runt till bolagen. Det är en ju en stor bil med hög komfort. Karossen är byggd i aluminium. Det finns en del att läsa om modellen i nordicaudi.com forum.


Kamremsbyte varje 12k mil eller 5år kostar en vacker slant. Annars inget speciellt dyrt map service om du gör det själv eller lämnar till ngn oberoende firma. Kedjedriften kom först med FSIn -07, om du inte köper en diesel eller W12 som hade kedja även tidigare. Inte så många vanliga fel heller normalt men kolla historiken. Har den vart inne ofta så sky den som pesten. Det är ju en tung bil så kolla hjulupphängning od så det inte knakar, knarrar eller glappar. Kompressorn till luftfjädringen har jag hört några som fått byta, och även elbaklucka om den har sån verkar inte sådär superstabil i kall väderlek. Jag har dock inte haft problem med min. Drivningen av monitorn till MMI verkar ha ballat ur rätt ofta på äldre bilar med så dom fått byta ngn växel som hissar upp den. Det viktigaste är att du kollar upp potentiella objekt riktigt riktigt noga och känner dig säker på historiken. Köper du en skitbil kan det bli hur dyrt som helst i princip. Förbrukning vet jag inte riktigt men min drar väldigt nära fabriksuppgifterna så kolla broschyrerna på Audis hemsida under begagnade bilar så hittar du den infon. Försäkring är ju väldigt individuellt så ta en halvtimme och ring runt på ett regnr från blocket bara Bra info om än på engelska i D3 forumen på quattroworld.com eller audiworld.com



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka