Köpråd: Kombi för ca 60kkr. Vilken ska jag slå till på?

Hallå allihopa, och tack för ett tillsynes mycket bra forum! Måste köpa ny(are) bil då jag har blivit less på att lägga ner pengar på min gamla bil. Måsten 1. Kombi (eller 'stor' halvkombi), då det ska rymmas en schäfer i bakluckan 2. Driftsäker (är fantastiskt trött på att betala dyra reparationer hela tiden) 3. Pris i 60kkr klassen 4. Bensin (kör bara 1000-1500 mil per år, och då nästan bara korta sträckor) 5. ABS Bra att ha, men inget måste * Anti-spinn /-sladd Funderar på (ungefär i denna ordning):Passat (1.8t) BMW 523i BMW 540 Touring V70 Är dock öppen för andra förslag <---mottages varmt! Så alla snälla människor, hjälp mig med beslutet! Hur står dessa (och andra) modeller mot varandra? Vad ska jag satsa på? Jag är enormt tacksam för alla framtida tips!



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi för ca 60kkr. Vilken ska jag slå till på?



Nu börjar jag fundera på en BMW i 3-serien istället! Listan ser ut ungefär så här (i den ordningen): BMW 320i eller 330i Passat (1.8t) BMW 523i Nån som kan ge mig skjuts i rätt riktning? Jag tror nämligen att 523i är för stor för mina behov!


330i utan tvivel, jag tror inte du hittar roligare bil i klassen. E46 Touring är en trevlig modell och oavsett motor så den rekommenderar jag skarpt, men 3L-sexan är något utöver det vanliga och något du nästan bör köpa till även om du bränner budgeten lite. Riktigt bra bilar som håller väl är det i alla fall, min far har haft två stycken som tillsammans rullat kanske 60.000mil över 10år utan några fel värda att nämna och inga driftstopp. Inte på den förste 325i som hann med 40.000mil i alla fall, hans befintliga 330i hade dock en defekt bensinpump från start men det löstes snabbt. Sedan tror jag du kommer uppleva Bmw´s ASC/DSC (Antispinn/sladd) som ett mycket effektivt system, det är inget som bromsar ner dig när det griper in utan det arbetar med dig. Svårt att förklara men det är mycket smidigare än tex. Toyota/Lexus variant där en lampa tänds, en summer börjar pipa och sedan har du ingen kontroll förens systemet tycker det är lämpligt igen. Däremot behöver du nog inte oroa dig över att E39 är för stor, vad spelar det för roll egentligen? Det är ingen klumpig eller osmidig bil att köra och fördelarna du får är en enorm komfort, däremot hade jag tittat efter en nyare 525i/530i om jag vore dig endast för att det ryms inom budget. Alltid roligare med facelift och starkare motorer, eller? Lycka till!


Själv tycker jag att 3-serien är lite väl liten, skulle nog rekomendera 5-serien.


Man sitter som en kung i 5 serie, otrolig komfort!


Någon av dessa som ser prisvärda ut? 520i http://www.blocket.se/helsingborg/BMW_5 . =2&w=3 320i http://www.blocket.se/lund/Bmw_320_i_to . =2&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Bmw_320 . =2&w=3 330i http://www.blocket.se/kronoberg/BMW_330 . =2&w=3


http://www.teknikensvarld.se/bilpriser/ Där kan du plocka fram listpriser på respektive modell, 520in ser fin ut men 170hp är inte mycket i en 5-serie utan det behövs en 525i för att uppleva någon knuff. Av de båda 320i ser du kanske att den ena har 170hp och den andre 150st? Välj den förstnämnda, särskilt när den råkar vara den billigare! Men jag hade varit mycket sugen på 330in, visserligen mer pengar för en bil som rullat närmre 5000mil mer men det behöver inte spela någon som helst roll. Tvärt om, där är kanske mer slitdelar bytt på denna? Oavsett så hade jag nog tittat på den först, härlig motor och navigation står på plussidan.


Tack för svaren! Hittade även denna som bara är några kilometer från vart jag bor. Vad tycks? 523i http://www.blocket.se/vasterbotten/BMW_ . =2&w=3


Personligen så tvekar jag på miltalet. En 11 år gammal 5-serie som är importerad för drygt 1 år sedan har i regel gått mer än 16000 mil. Iaf i verkligheten.


Kan vara läge att forska lite djupare i pappren på den alltså...






Ser på bild mycket fräsch ut och ett M-test är en stor säkerhet men 68.000:- för en E39 utan facelift och därmed med M52-sexan istället för den nyare M54 känns dyrt. Dessutom importerades den för mindre än ett år sedan, hänger historien ihop? Och vem lägger ner så mycket jobb för att importera en 10år gammal Bmw med obefintlig vinst för att sedan sälja den inom ett år? Listpris 48.000:- hos bilhandlare enligt sidan jag länkade till tidigare, säg 50.000:- om den verkligen är så fin som sägs men det är en stor skillnad mellan det och 68.000:- och jag hade själv inte köpt en nyimporterad pre-facelift 523i för 36% mer än vad den är värd. Särskilt när det är så fruktansvärt enkelt att skruva mätaren på Bmw, på grund av kvalitén är det svårt att se om den rullat 15 eller 30.000 mil.


Ja det tycker jag. Jag säger inte att den är skruvad, men det skadar inte att vara försiktig, och inte bara lita på vad som står i pappren utan även kolla allmänt slitage i säten, ratt och pedaler. Och självklart drivlinemässigt. Annars är 330:n, som tidigare nämnts, helt underbar. Kanske kan bli svårt att hitta en bra under 60 000:-, men det ska nog gå med lite tålamod


Ni kan så mycket, och det tackar jag för! Känns helt klart lite märkligt (med 523:an) när man får lite mer kött på benen. Jag får söka vidare! Skulle dock vara trevligt att provköra några modeller utan att behöva åka 50-100 mil


Kan nog sträcka oss till max 70kkr. Och då öppnas det ett par dörrar till.


Du har inte kollat på Audi A4? Man kan ju få en -01 och senare för de pengarna. En sådan här alltså: http://www.blocket.se/alvsborg/Audi_A4_ . _2&w=3 Eller kanske en Passat: http://www.blocket.se/malmo/Volkswagen_ . _2&w=3 Liknande bilar. Passaten är även förvånansvärt stor invändigt. Gott om plats för vovven alltså :p


Har faktiskt kollat på ett gäng Passater. Skulle nog vilja påstå att det är dött lopp mellan Passat och BMW än så länge, och med min limiterade kunskap. Audi har jag fått för mig inte håller riktigt lika hög kvalitet och driftsäkerhet (i den prisklassen jag tänker mig), men jag kan ju ha fel såklart.


Bmw är inte lika effektiv utrymmesmässigt som Passat, större 5-serie erbjuder alltså likvärdigt eller kanske tom mindre plats än en Passat. Dock duger en 3-serie utmärkt till hund den med. Annars är det mycket stor skillnad mellan bilarna, om man klassar den ena som lyx får man klassa den andre som budget. Det var snarare Audi som konkurrerade med Bmw, VW byggde helt andra bilar!


http://www.blocket.se/lulea/BMW_530_i_3 . =2&w=2 Är bara all service gjord på den kanske den kan vara nåt?


Mycket möjligt, jag hittar inget negativt om varken bilen eller firman efter vad jag kan se via nätet. Listpriset ligger visserligen på 50.000:-, men det är populära bilar detta och som du sett så ligger dessa för höga priser på Blocket. Bilen är tagen i trafik 2000-11-15, slå in det här* tillsammans med miltal etc så får du fram samma riktpris vid köp av bilhandlare. *http://www.teknikensvarld.se/bilpriser/ Däremot tror jag inte du får den för det priset.


Bra bilar. Titta noga efter rost på bakluckan. Svag punkt är underkant rutan. Försök ta reda på om kylsystemet är renoverat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka