Köpråd: Familjekombi Volkswagen Golf

Hej igen. Jo det är så att mina föräldrar ska skaffa sig en ny bil eftersom vår gamla familjekombi är väldig sliten. Så min fråga är vad ni tycker om denna bil dem har spanat in? http://www.bytbil.com/bilar/volkswagen/ . ZQw1AAA__! Volkswagen Golf V 1.6 102HK MULTIFUEL COMFORTLINE 2009 Miljöklassat fordon. Pris:148000 kr. Mil: 3500 Här får ni bilden också ifall länken inte fungerar: Tycker ni att det här är en bra deal? Öppet för andra förslag, men gärna inom 140000-150000 prisklassen och hyffsat ny. EDIT:Förresten ingen diesel, och snål



Svar på inlägget: Köpråd: Familjekombi Volkswagen Golf



Multifuel-Golfen är den absolut mest orkeslösa och trötta bil jag kört på länge. Min gamla Caddy-pickup med 64hk sugdiesel kändes piggare... Personligen skulle jag aldrig lägga 150K på nåt så tråkigt, men det beror väl på vad man är ute efter.


Jo jag förstår din tanke, men bensin är dyrt idag. Denna är ju väldig "snål", men vill tillägga att jag mina föräldrar inte vill ha en diesel. Har du förslag på en rolig och snål bil så tipsa oss gärna.


Vill dom inte ha diesel så är jag fel person att fråga. Hehe... Har hittills inte upplevt en snål bensinbil som varit rolig, med snål menar jag då runt halvlitern.


Varför vill ni inte ha en diesel?? Det är väl det snålaste man kan köra idag. Och dessutom med betydligt mera körglädje än en trött snålbensinare. En 140 hk dieselsnurra drar väl mindre än den Golfen du visar.


Föräldrarna säger att diesel beskattas och att dem inte kör så mycket så att dem behöver diesel. Själv är jag öppet för ditt förslag då jag kollade på plus där motormännens riksförbund nämnde diesel på den här länken: http://svtplay.se/t/102796/plus Del 1 av 8 episoden - finns till 20 feburari. Men jag hittade inga diesel i den prisklassen. Fanns bara multifuel.


Nyare bilar har inte samma skatteklasser som tidigare, ovanstående Golf i snålversion dricker 0.42L/milen blandad körning med automatlåda och kostar 1100:- om året i skatt. MOJ026 ovan kostar 900:- om året i skatt och dricker 0.73L/milen. Det är 3dl/milen för bensinbilen, en deciliter kostar 13kr per liter/10=1.3kr och det blir 3*1,3kr/mil. 200kr skiljer det i skatt, ni kör alltså igen skillnaden i skatt på 50 mil. Sedan är diesel, just på grund av ovanstående, mer populär vilken ger ett högre inköpspris. Men även det bör ni kunna köra igen!


Snackade med min morsa innan. Datasparta: Varför vill du inte ha diesel? Dataspartas Mamma: Därför (typ). Men säg mig, är denna bil är bra "deal" eller inte? Om inte, har ni någon bra diesel modell som ni kan rekommendera? Verkar som om denna tråd alltid hamnar off-topic i just diesel. Kan inte så mycket om bilar kan tilläggas.


Det blev en ny Volkswagen Tiguan TSI 150 hk Sport & Style SUV. Deta är bara ett exempel, bilen har en annan färg och har inte kommit än. http://www.bytbil.com/bilar/volkswagen/ . WcIsoYagA! Jag blev själv överraskad av mina föräldrars köp, så det kan gå. Vad tycker ni om mina föräldrars köp? Den går 0,8liter/mil på Blandad körning. Tycker ni att man ska chippa den för mindre bensinförbrukning efter garantin har gått ut?


En stor tung Tiguan med minsta motorn. Ja dina föräldrar kan ju lycka till att komma ned på 0.8l/mil med den. Detta är en biltyp som gör sig bäst med en råstark dieselmotor. En diesel påverkas inte nämvärt av belastning eller hastighet. Och den drar säkert 3dl mindre /mil i verkligheten än vad bensinaren gör.






Ett bra köp, en Tiguan är mycket roligare och mer mångsidig än en tråkig Golf. Förbrukningen blir högre men jag tror inte 0.8L/milen är helt orealistiskt, det går nog att komma i närheten. Sedan kan jag ändå hålla med om att en diesel kanske passat bättre, men är själv inte glad i dieselmotorer så förstår att en del är beredda att offra lite mer för en bensindriven.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka