Köpråd: bra, rolig bil, 20k klassen!

Tjena, besluts ångest upp till öronen, såklart, när man vill köpa sig en "ny" bil! Är sugen på en bil som jag kan ha riktigt roligt med i sommar, rakt fram, kurvor, crusia osv för billigast peng! Bränsleförbrukning spelar ingen roll, kör man inspirerande drar det soppa, That´s it:p Bilen som jag verkligen snöat in mig på är Bmw 325 e36:+Fin bil, helt ok drag, ok bränsleförbrukning, schysst väghållning och reservdelar i massor! - Sugmotor, dyrt att trimma, det som finns att göra, chip, kammar, stakar +20hks? Då landar man på säg, 220hks vilket jag nog kommer tycka är snålt efter ett tag! Volvo 940, ltt/ftt:+Lätt meckad, finns mängder med delar, helt ok att köra, bra möjligheter för att trimma, en bra bil! - Ful, tråkig sommarbil?, dålig väghållning?(kanske hjälper med fjädrar o sänkning) jämför med 325an! Sedan har vi halv intressanta bilar som 850 t5, Golf vr6, Opel corsa gsi 150hk om det ska va en corsa, dock verkar svår att få tag i, men är en rolig bil att köra! Mer tips får gärna ges, säg varför ni hade valt just en av bilarna, skriv gärna posetiva tankar och negativa tankar! Helst inte bara "välj den" Säkert tjugotionde gången jag lägger upp en sån här tråd.... Men hjälp uppskattas! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: bra, rolig bil, 20k klassen!



RWD!!!! Volvo 940 Turbo, en Sänkning, chipp, höjt ladd, och en diffspärr


Varför inte nått japs =P civic vti? crx?..har ju allt du skrev.billig i drift eller japs hatare haha =P


Jo, japs är det inget fel på alls! Kollat på crx´en men den verkar ligga lite över pris? Berätta gärna varför ni valt, tex 940 och era tankar och funderingar kring dom och varför ni inte skulle valt tex 325an!


940 turbo är faktiskt jävligt roliga Min förra 945a laddade jag 1.2 bar i, gick bra framåt och på bredden men svänga var väl sådär roligt Dock rolig bil att vålda runt med Bränsleförbrukning på 1.7 stadskörning och en jävla massa enhjulande bara;)


kolla på hondaklubben.com dåligt utbud på blocket just nu hehe ..försäkring,skatt,bensin..roliga bilar för liten peng sj e jag nog lite väl japs lover hehe


jag skulle satsat på bmwn, kvalite, komfort, väghållning o framför allt bra mycket snyggare än en familje-volvo dock hittar du inte en 325 e36 för 20tusen i skapligt skick. då får du en rostig, sönder skruvad 30tusen milare


Annars satsa på en BMW E30


e30 har jag funderat på, dock gillar inte karossen jämfört med e36an! Men hur är väghållning, acc osv på dessa? Gärna mer åsikter och kommentarer!


sägs att e30:n går snabbare än e36:an pga lägre vikt. men å andra sidan har den några år på nacken och har säkert förlorat lite fler kusar. dock tror jag inte du märker något om det är första bilen






850n är härlig men jag upplever den som lite svårmekad.


E30 är inte alls lika förlåtande som en E36, framför allt på vintern. Så länge vi pratar glada amatörer som oss här på Garaget tror jag man både vågar och kan köra fortare med en E36. :)


BMW ska du ha


Skit i turkbilarna, för 20k är de inte någon bra affär i längden Köp en Saab 9000 2,3T. 200 hk som kostar 2-6k att få minst 50 hästar till i. Roliga rakt fram och har helt OK väghållning faktiskt. Dessutom jäkligt rymliga. Nackdelar: Försäkringen. Motsvarar ofta en BMW 528i i försäkring, och de är dyra. Inte svårt att hitta ett bra exemplar funktionellt, men att hitta ett utan rostiga framskärmar är värre. För 20k hittar du dock ett mycket fint exemplar.


Ok, ska kika på e30s också, antar att dessa är lätt meckade? E36an är fortfarande väldigt intressant men verkar som mycket skit bilar i den klassen? Väghållning är såklart A och O, saaben går bort, de kör jag hellre 9-3a som jag åker nu. Några negativa åsikter kring e30 o e36?


Kika på denna länk: http://www2.blocket.se/adwatch/list/0?query_id=6


Ingen fara, nördar blocket tillräckligt ofta ändå :p Alltid inne på mobilen


liten fråga, om man ställer en 325e30 mot en 320 hur mycket slaktar 325an? Hatar när man ska välja en ny bil:(


Peugeot 205 GTI är mitt förslag. Förbannat rolig bil som både har hygglig prestanda rakt fram och är stadig när det svänger. En nackdel som hos de flesta andra busbilar är att det kan vara lite svårt att hitta en fint exemplar, men hittar du en sådan så kommer du säkerligen inte att bli missnöjd


http://www.blocket.se/orebro/Peugeot_30 . 11&w=3 fick upp ögonen för denna, men första tanken var, hur hållbara är dom? Förstår att saker o ting slits om man kör som en dåre, men på ett ungefär?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka