Köpråd, ska bygga om ljudet i Lupon totalt men behöver lite råd/tips innan beställning. Mycket text i tråden.

Hey, Tänkte eventuellt bygga om ljudet i bilen helt och hållet nu till vår/sommar pga känner att jag vill ha värre saker samt lite mer seriösare bygge denna gång Kör idag med detta set-up . Huvudenhet: Alpine CDE-104BTi . Framsystem: DLS R6A kitsystem . Hatthyllan: DLS 257 koaxial . Kondensator: Hollywood HC10M 10F . Basar: 2st Re Audio ReX 10D4 . Slutsteg: Sinus Live SL-A1500 V2 Det enda som jag tänkt behålla är huvudenheten och kondensatorn resten ska bytas ut. Problemet är att jag inte riktigt kan bestämma mig vad för saker jag ska ha. Jag lyssnar mest på hardstyle, techno, trance, hardcore och hiphop. Det jag vill få ut av nya ljudbygget i bilen är att det ska låta bra "rent" men vill även ha möjlighet till mycket bas/spela högt fast det ska låta bra men det kanske är svårt att få till båda? Jag hade tänkt köra på 1-3st 10" basar. Om jag kör med 2-3st basar så hade jag tänkt på följande. . Dls Nobelium 10i . Hertz HX 250D . SPL Dynamics XTR-250D4 Om jag kör med 1st bas så hade jag tänkt följande. . Hertz ML 2500.1 . Kicker L7 10" 2x4 . Focal K2 POWER 27KX Som slutsteg till basen/basarna så hade jag tänkt . Dls CAD-15 . SPL Dynamics ICE-3500D Vad hade ni gjort i mitt läge med valen ovanför och varför? Vill som sagt ha möjlighet att spela rent men samtidigt högt Bifogar en bild på hur jag tänkt med basljudsbygget med 1, 2 och 3st basar. Bilen kommer även dämpas med 80st Silent coat 37,5 x 26,5cm. Tror att det bör räcka gott till min lilla Lupo? Kommer även att införskaffa Optima batteri samt köra med min nuvarande 10F kondensator. Nu går vi vidare till fram/baksystemet kör idag med 6.5" men vet inte om jag ska fortsätta med det eller köra på 5.25" Hade tänkt att köra med 3st 5.25/6.5" i varje framdörr, och som "huvud" framsystem så hade jag tänkt . Dls US6.2 kitsystem 6.5" . Hertz HSK 165 6.5" . Focal Polyglass2 165V30 6.5" Eller . Dls UR5i kitsystem 5.25" . Hertz HSK 130 5.25" . Focal K2 POWER 130KR 5.25" Sedan 2st "billigare" i varje framdörr samt 1st på vardera sida bak i bilen. . Dls 426 Koaxial . Hertz HCX 165 . Focal Access1 165CA1 Har inte riktigt tänkt ut vad för slutsteg som jag behöver för att klara av att driva fram + bakhögtalarna? Vet att det behövs flera slutsteg för att driva alla högtalarna. Dls CA-41 är ett slutsteg som jag spanat in, huvudsaken är att "huvud" framsystemet drivs på slutsteget, sen om dom bak också går är det bara ett + Diskanterna för "huvud"systemet hade jag tänkt montera på följande sett samt ha kvar mina diskanter som jag har i dörrarna på bilden. Bifogar en bild på hur jag hade tänkt med högtalarna bak Vart en hel del text, men hoppas det är någon som är sugen på att hjälpa till med tips osv



Svar på inlägget: Köpråd, ska bygga om ljudet i Lupon totalt men behöver lite råd/tips innan beställning. Mycket text i tråden.



Föreslår du kör med tre stycken enkelspoliga HX250 och ett CAD15 dem andra du räknat upp har jag inte hört. eller kör två 12" Nobelium och samma dls steg så kommer du le var gång du startar stereon. Två 6,5" kit fram och ett bra steg hellre än flera billigare delar. vilket du väljer är en smaksak.


Tack för ett snabbt svar Är det någon speciell anledning med att du tipsar att köra på enkelspoliga HX250 basar? Hehe jo Nobelium 12" var också ett alternativ, men vet inte om de skulle passa bra i bilen med bygget, tänker mest på omkretsen på basen jämfört med 10" Visst är det sant som du säger, men tror inte det blir så snyggt med att endast köra 2st högtalare i varje dörr


har du testat JL audio nån gång? mvh


anledningen är att du då kan köra med 1,33ohms last på monoblocket, med de andra som har dubbla 4ohms får du antingen köra 0,67ohm eller 2,66ohm och 0,67är det bara ice-3500 som är godkänt till o det drar mkt mer ström där, ska du då bara ha ett extra batteri bör du inte ha så strömtörstigt steg. Sen med två par6,5 så tyckte jag K1mm0´s Lupo såg bra ut i dörrarna.


Har aldrig hört några JL audio produkter, men har bara hört gott om märket Tråkigt bara att det finns en ÅF för dom som jag känner till.


Aha ok, tack så mycket för tipset nu har man lärt sig något nytt. Kanske dum fråga, men är det skillnad på ljudet när man spelar i 1,33ohms last jämfört med 0,67 eller 2,66. Kollade in K1mm0´s Lupo och dörrsidorna var riktigt fina, såg inte alls dumt ut med 2st i varje dörr som jag trodde


Ur5 kit , Hx250 x2 , DLS RA20, DLS CAD15 om du inte vill bygga om. UR6 x2 , HX250 x2 , DLS RA20, DLS CAD15


UR5 i framdörrarna då eller? För då får jag ändå bygga om pga det är 6.5" original på bilen UR6 är däremot intressant, men har inte hittat dom hos någon åf i Sverige?


Får ursäkta mig där lite pga att UR har utgått och är ersatt av UP men det är helt klart ett bra val






Eller så kör man DLS RM6.2 för lite mer umpfff umpfff i framsystemet :-)


oj då Aid här planeras de! Du kan glömma focal och hertz om DLS ska sponsra dig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka