Råd till 6.5" gögtalare till golf V

Tänkte byta ut högtalarna i dörrarna för o få lite mer diskant och klara högre volym.. Har en R32 med mellan ljudpaket det e philips högtalare så mycke vet jag men vill ha köpråd för lite bättre saker som gärna passar bakom originalgallren ska vara 6.5" bas o lös diskant för ca 1000-1500 paret.. behöver inte vara extrem bas utan vill ha rent ljud.. länka gärna till alternativ..



Svar på inlägget: Råd till 6.5" gögtalare till golf V



http://dbakuten.se/detail-item_id-318253 har själv såna i en av mina bilar och är riktigt nörjd med dom.. dock så driver jag dom med ett slutsteg vilket nästan är ett måste om man vill ha bättre ljud i bilen. sen måste du även ha en adapterring till din bil för att få dit 6,5".


e det inte 6.5tum original? :S har 50watt i kenwooden men kanske inte räcker.. basen e separat men kanske behövs steg ändå.. får kolla lite på paket kanske..


saken e den att orginalhögtalaren har en "hals" så att den kommer utifrån rutan inne i dörren.. å tar man bort högtalaren så måste man ha en adapter för att 6,5" ska passa.. å sen om man vill så kan man få dit 8" i de hålet istället för 6,5".. å ang effekten i din stereo så får du nog va glad om den lämnar 15 riktiga watt per kanal.


Går det fortfarande i ha kvar original gallrena eller måste man sätta dit andra? vill gärna ha kvar de så de inte syns massa.. satt o kolla lite men bilen e ju avställd o e inte här så får la vänta med o köpa tills jag plockat ner o tittat trodde det kanske fanns alternativ som passar direkt..


Vet inte om vi har samma högtalare i våra bilar, antar det, men efter jag bytte stereo och fixade en baslåda med slutsteg så tyckte jag ljudet blev riktigt bra. Från början var mina planer att byta framsystemet också, jag har dragit kablar och allt, men tyckte det var tillräckligt bra. Men du kanske är van med superljud, men jag jämför med min förra golf där jag byggde med rockford power högtalare både fram/bak och slutsteg, ljudet är snarlikt det.


tycker du att RF power e snarlikt golf orginal?


ja ljudet fick ju en rejäl uppdatering bara av att byta ut radion men e inte riktigt nöjd ändå Alltid kul med nya leksaker..


jo allt passar innanför dörrsidan.. http://dbakuten.se/detail-item_id-318186 den behöver du.


ah ok.. diskanten passar me på sitt ställe eller? jobbar du på dbakuten? ni har inga paketpriser med fyrkanals steg och högtalare tror det blir bra med 6.5" finns så mycke olika så vill gärna ha hjälp med vad som e bra till vad.. bas har jag gott om vill ha den lite snärtiga basen och diskant.. osså nåt okej steg då ingen skit men inte för dyrt heller..






Hehe Evilaudio, ja faktiskt, el så måste mitt minne vara dåligt nu kanske vi inte pratar "rent" ljud men kan spela minst lika högt, sedan lyssnar jag mest på hardstyle och då är det ändå mest basen man hör Men det borde vara skillnad, har för mig att jag gav 3000:- för ett par RF power till framsystemet till min förra Golf


om de e mest basen du hör så e de "fel inställt".. men vill man bara spela högre så kan man ju byta till nästan vad som helst..


E ute efter rent fint ljud nåt som inte skriiker i öronen när man kör långt.. Baslådan används mest på träffar o stranden o liknande.. stör mig ofta på missplud o grejjer.. i min förra renault hade jag Infinity allt ihopa utan baslåda o va helt perfekt men hade inte tänkt lägga ut riktigt så mycke denna gången..


om man bara vill spela högt så duger dom flesta högtalarna men kvaliten blir skit på billiga högtalare, drev du de på steg eller på stereon?


jag körde ett RF Powersteg till dem, men struntsamma, det jag försökte säga är att jag tycker Golf 5:an har ett helt ok framsystem redan enligt min mening.


Köpte två fyrkanals steg idag av modell "billigare" JVC KS-AX4504 får se om döm går o använda eller hamnar i nån annan bil undrar en sak igen.. kan jag koppla Pre out med lågnivå från de fyrkanaliga direkt till slutesteget för subben? Tänkte köra det ena på 3 kanaler och det andra på två för 5.1..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka