Köpråd Volvo S/V40 2.0T och Volvo 850 T5

Tjenare ! Letar ny bil eftersom jag ska sälja min saab 9000 turbo.. Så tänkte höra lite vad man bör tänka på när man kollar Volvo S/V40 2.0T och Volvo 850. bra och veta, sjukdommar m.m... Tack på förhand !



Svar på inlägget: Köpråd Volvo S/V40 2.0T och Volvo 850 T5



På båda är det viktigt att höra om drivaxlarna är hela, styr max åt båda hållen o gasa lite så hörs det direkt om de är dåliga, Och om val är det 850 T5 jag skulle köpa, den jag gillar bäst av de 2 valen


Okaj Ja 850 T5a är mysiga bilar


Köp 850 kolla:-kamrem. -vevhusvent, rök från oljestickan när bilen är varm tyder på täppt vevhus.vent. -packboxen mellan motor låda byt/läcker kolla under bilen. -olja under bilen för övrigt kan va returpackningen till turbon. -växellåda: kolla så alla växlar gå i som dom ska och inget "knorr" ska finnas, test även backen. -bromsa och kolla så det inte drar åt något håll kolla även det när du kör att släppa ratten lite och då ska ju bilen åka rakt. -kör över nåt gupp och lyssna efter klonk osv. -Be att få starta bilen när den är kall så man kan höra om det är mkt ventilknack. -sen är det alltid bra med mkt dokumentation. -När motorn är i gång så öppna oljelocket och vänd det upp o ner, ska ligga stilla=inget övertryck. -Seg kör från typ 50km/h på 5:an så vet man att kopplingen är bra(gasa fullt) Sen är det alltid bra om man kan träffas på typ okq8 så man kan hissa upp bilen. hoppas det va lite hjälp på traven.


Oj , ja tackar och bockar Ska skriva ner och ta med en liten lapp hehehehehe Men det om det är övertryck, va e fel då?


ofta vevhusen men på polaren calibra va motorn slut vilket man hörde ifs, lät inte bra. alla min lock har legat stilla iaf


Jaha okaj, ska prova det Sen rost på bakluckan vet jag man ska titta och under dörrarna


bara kolla efter rost på dom "vanliga" platser det brukar dyka upp på, dörrar,hjulhus, huven(stenskott) osv. sen nåt som kan va jobbigt är skrikiga bromsar och troligen sitter inte"skrikskydden" på, sitter mellan ok och belägg.


Okaj tack


köp 850i helt klart en bra bil och lätta att trimma upp till en 300hk direkt!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka