Köpråd: Renault Clio III

Hej! Jag funderar starkt på att köpa en Renault Clio III (2006-), men jag känner mig väldigt osäker när det gäller just Renault som bilmärke. Jag har aldrig riktigt fått intrycket av att Renault står för någon riktigt bra kvalitet, men de nya modellerna kanske har blivit bättre på senare år? Just franska bilar i allmänhet känns inte alltid som det bästa valet men Clion skulle troligtvis passa mig perfekt på i princip alla punkter. Vad tror ni om Renault och speciellt Clio? Är det någon här som har erfarenhet av Renault Clio eller andra modeller från Renault? Med vänlig hälsning.



Svar på inlägget: Köpråd: Renault Clio III



Jag har letat runt en hel del på Blocket idag och Clion passar mina önskemål perfekt. Dock finns det 3 motoralternativ att välja på, nämligen 1.4, 1.6 och 1.2TCE. Är det någon större skillnad på dessa motorer? Vilken skulle ni själva ha valt av dessa tre? Jag kan även nämna att jag enbart är intresserad av modeller med Sport-paketet. Det enda som oroar mig när det gäller denna bil är Renaults kvalitet. Är det "fortfarande" s**t?


kör renault dagligen, dock som firmabil (trafic) min åsikt: Reanult gjord för två en sitter i o en skjuter på Vet inte hur de är på personbilssidan.


Mina föräldrar har en clio från 05 hemma och vad ska man säga? Den är seg men den dricker inte mycket och är billig att äga! Bra bil tycker jag väl ändå att det är men den är ju väldigt plastig dock! Vi har en vinröd med sportpaket!


Kvalitén är generellt inte överdrivet hög, men det är å andra sidan inte priserna heller. Komforten är bra och utrymmena generösa. Och om du känner att Clion passar dig som handen i handsken så tycker jag att du ska satsa på en sådan, för någon skitbil är det inte


Det ÄR en fransk skitbil, gillar att gå sönder. Håll i växelspaken när du kör en av de aldre modellerna (typ 2006-08), hela skiten rör sig när man kör.. otroligt irriterande. Svårmekad, allt sitter idiotiskt till, dålig kvalité ... flexifuelmotorn är värdelös i kyla (är ju alla då men ändå ) .... jag fullkomligt HATAR den bilen. Har tre stycken årmod 2010 som står nu pga att kupéfläkten gett upp... Jag skulle kika mot en ford fiesta i detta fallet om jag var du, inte heller en bra bil men egna erfarenheter säger att den är 100ggr bättre än clion. /T


Tack för alla svar och synpunkter! Det blir INTE en Renault Clio då alldeles för många verkar ha enorma problem med den bilen. tobbe456 - Du är inte den enda på långa vägar som verkar ha problem med Clion så jag gör nog bäst i att undvika den. Lycka till med dina "skitbilar".


Tack så mycket klart Renault Assistans ska få något att göra också..


jag har haft en 1,2 TCE 07 fy fan vad den bilen krabbade var det inte det ena så var det något annat hade den i 1.5 år körde 3000 hade ett halvår kvar på garantin så då sålde jag den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka