Köpråd: Mazda RX-8 alt annan najs lek-/sommarbil för max 130'!

Hejsan! Har några få krav på bilen i fråga: - Ingen stor och otymplig bil. - Fyra säten. - Ganska bra tryck i bilen. - Ingen BMW. - Gärna ganska bra kvalité! Har tittat väldigt mycket på Mazda RX-8, t.ex : 1. http://www.blocket.se/kalmar/Mazda_RX_8 . 11&w=3 2. http://www.blocket.se/blekinge/Mazda_RX . 11&w=3 Absolut max pris: 130'000 kronor. Får gärna gå för mindre. Konkreta förslag och gärna motiveringar varför så är ni snälla Även gärna kommentarer på RX-8:an i det fall ni har några. Bra/dålig bil? Gillar hela konceptet med wankel och att varva 9000 varv innan man växlar MVH Theo Schagerlund



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda RX-8 alt annan najs lek-/sommarbil för max 130'!



Tyckte Mazdan var fräck som tusan, så slå du till!


Är 5.35 lång och 1.98 bred för stor för din smak? Ja det är en seriös fråga. Om den storleken inte är ett hinder kanske du ska titta på en Ford Crown Victoria P71 (Police Interceptor). 4.6L V8 med automat (Såg att manuell inte var ett krav). Mycket roliga bilar att leka med, byggda som kassaskåp, och har i 95% av fallen Limited Slip Differential. Ett roligt USA-alternativ med andra ord, om du gillar USA-bilar, kan stå ut med automat och att den inte är för stor för dig.


Han skrev ju nyss, ingen otymplig eller stor bil sen en bil med tryck i, tror knappast din stora bil går bra.


http://www.blocket.se/stockholm/Mazda_3 . 19&w=3 en sån kanske


Beror väl lite på vad man har för standards iochförsig. Jag kan tänka mig att du med T5 kan tycka att den är trött, men 0-100 på 6 sekunder är inte dåligt enligt mig. Men jag är van vid fullstora USA-bilar, så jag tycker att det är bra knuff i dom iallafall.


Honda Civic Type R stämmer väl in hyfsat på dina önskemål. Liten, smidig, fyra säten, finfin prestanda och väghållning samt hög kvalité som de flesta andra Honda-modeller


Kan instämma om Hondan, extremt körglad. Min kommer bli tillsalu nu till våren så titta du om du vill Och Min bil varvar en bit förbi 8000 så den är rätt trevligt den med


Tidig Volkswagen Golf (IV) R32 går att köpa för runt 120k och uppåt. Kanske gör sig på bäst på vintern, men borde gå att åka fort med Annars bör det väl finnas någon Mercedes-coupé som passar prisbilden.


Jättetacksam för era svar. Men jag tror att vi är ute på lite fel vatten dock! De bilar jag har fått ögonen på är bla: Mazda RX-8, Toyota Supra, Nissan Skyline och Nissan 350 Z. ( Den sistnämnda är dock lite över budget! ) Vill att bien ska vara original, men att jag vill ha en mer sportig bil. Har ju trots allt min VW Golf V som bruksbil!






rubrikfix... prova även att göra en sökning


Rätta mig om jag har fel men har inte 350z bara 2 platser?


Haha, jo. Det är det som är problemet med bilen


- Hyundai Coupe? inte så mycket tryck men de nya ær fina iaf. - Audi TT en 1.8q ræcker gott o væll. - Nissan 300zx - Toyota Celica Carlos Sainz - Ford Focus ST/RS - Honda Legend Coupe 3,2V6 - Honda Accord Coupe 3,0 V6 - Honda Civic Type-R etc....


Mazda RX-8 är en grymt skoj bil. Köpte en förra året och tycker det är den roligaste och bästa bil jag ägt. Visst är den lite dyr i driftkostnader men det är det värt! Det är en välbyggd bil och det är kvalitet och lyx. 4 platser och stort bagage är inte illa på en sportbil. Motorn hade fått vara starkare men jag har grymt kul på både bana och landsväg med den.


RX-8:an har fångat mig, och jag tror att detta kommer bli min framtida sportbil! En till fråga: Hur är det med bakhjulsdrift? Har märkt att det är det på många ( alla ? ) RX-8:or, men hur pass dåligt är det? Det kanske är jättedåligt på vintern? Eller det kanske inte är så jättestor skillnad?


Klart du ska ha dig en råtta! Inga problem att köra med på vintern men jag väljer att inte göra det för jag har en vinterbil och min bil har aldrig varit vinterkörd. Jag var inställd på att skaffa mig en golf r32 efter min gti men så fick jag provköra en rx-8 och blev helsåld. Balansen och helheten var något utöver det vanliga, motorn går så mjukt och fint. Ser fram emot att se en annan rx-8 på söndagarna i framtiden.


Bakhjulsdrift är inte dåligt alls, det är underbart och skall du ha en "sportbil" ser jag inget alternativ. Det är skillnad mellan effektiv vardagsbil som Golf R32 och en sportbil som Rx-8 nämligen! När du har ett hjulpar som sköter framdrivningen och ett som sköter styrningen får du en helt annan balans och känsla i bilen, självklart på sommarn men detta är minst lika märkbart vintertid. Du har en annan kontroll och en annan känsla av bilen som väldigt få "icke-RWD" har, samtidigt som du förstås sliper den tråkiga känslan av att bilen dras fram och slipper känna av drivningen i styrningen i FWD-stil. Framkomlighet är oftast bra med RWD, gamla skrönor säger att man skall ha en FWD med mycket tyngd på framhjulen men det är lite kontraproduktivt då en bil sätter sig på bakhasorna när man gasar oavsett drivning. Kort och gott så trycker en RWD ner drivhjulen medan en FWD lyfter dem, med rätt teknik (Som man lär sig med tiden) så klättrar bakhjulsdrivan på riktigt bra. Dock en liten reservation för att en låg bil med breda däck aldrig blir en optimal vinterbil oavsett drivning, jag kan tänka mig RX-8 lider lite av det? Så välj inte bort en RX-8 eller någon RWD av den anledningen bara, då går du miste om en bra och framför allt fruktansvärt rolig typ av vinterbil!


Accord Coupe 3.0V6 är rätt så långsam bil tro att den klara inte ens under 8 sec 0-100


du gillar asiater, så kanske en subaru impreza wrx?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka