Köpråd: BMW 5 eller 3 serie

Tänkte köpa en "familjebil" och kan inte bestämma mig vilken modell. Funderar på en Bmw 320 M-sport -01 -03... Eller en 523/525 M-sport -00-03 Iofs helt olika storlekar på bilarna. Dock lika snygga, båda modellerna. Några tips..?..Dela gärna med er om era funderingar..



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 5 eller 3 serie



Ska du åka fler än 2 personer så rekommenderar jag helt klart 5-serien då den har något större baksäte än 3-serien. 525i E39 med M-paket är en ruskigt fin bil som går att få till vettiga priser just nu!


Ja. Jag känner så med. 3 serien verkar kanske lite för liten. 5-serien ligger nästan lägre i pris än 3-serien just nu.


En 525 skulle vara att rekommendera med tanke på motorn. Minns när man åkte fullpackat i vår gamla 520 e39 på 170 häst.. 2 ton på 170 häst gick inte riktigt så fort som man trodde att det skulle, fick ju slänga i 3an vid 110 vid omkörning. Nee, 525 borde du satsa på enligt mitt tycke!


Tycker nog man kan sitta fyra personer utan problem i en E46, men både komfort och utrymmen är bättre i en 5-serie. Båda två är mycket körglada bilar, men 3-serien är helt klart den roligaste av dem. Å andra sidan har du tänkt ha kvar din Porsche känns det som att komfort går före kurvor i andrabilen? I alla fall när man får så mycket väghållning och körglädje med komforten som du får i E39, men visst tyngden märks mer. Dessutom är den som du säger ofta billigare eller lika dyr som motsvarande 3-serie. Dock hade jag inte valt minsta sexan 20i, lägre växlad (2.2 E46) och tröttare utan att vara märkbart billigare i drift. 25i och 30i är en stor skillnad i både E39 och E46, särskilt den sista. 3L-sexan är en riktigt stygg maskin med huggtänder, försök få tag på en sådan!


För info så blev det en silverfärgad 525 -01 M-Sport. Jag måste säga att jag är imponerad. Underbar bil att köra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka