Saab 9000 V6 köpråd

Tjena! Har fått erbjudande om att köpa en saab 9000 med 170hk V6a tror jag det va, enda problemet med bilen är att ibland tänds lampan för växellådan och bilen blir slö vid gaspådrag. Om man stannar och stänger av motorn kan man starta och kraften kommer tillbaka direkt, Har ni några tips om va det kan bero på? Dyrt eller en skitsak man lätt kan fixa? tacksam för snabba svar! Rubriken redigerad // moderator Läs rubriksanvisningarna innan du skapar en ny tråd i forumet.



Svar på inlägget: Saab 9000 V6 köpråd



9000 Griffins V6a ska vara ett rent skit enligt dom flesta jag snackat med, tom folk som jobbar på saab säger det


hört detsamma tyvärr


900 va det tydligen men det gör ingen skillnad kanske? Nån som vet om och i så fall hur man kan fixa det?


Tydligen har problemet försvunnit när olja och filter har bytts men återkommit efter ett tag igen.


Ingen som har några tips?


Det bästa du kommer få är nog detta: Glöm denna bilen och köp en annan. Funderar du ändå på att köpa den så behövs det mer info, är det motorn eller lådan som det antas vara strul med ??


Går bilen ned i limp home, har den antispinn?


Limp home vet jag inte vad det är, kan du förklara lite närmare vad det är och hur man kan fixa det? Som du märker är min kunskap noll!


Limp home är när motorn inte mycket mer än går för att kunna få hem bilen för egen maskin pga fel i styrsystem el likn (på min blir tomgång och acceleration i det närmaste obefintlig). Har bilen antispinn (tcs) är det mycket möjligt att det är den som spökar (om det är samma system som på 9000)






Har du noll i kunskap ska du skita i denna bil och köpa en annan. Annars kommer du att försörja din lokala verkstad länge... Mvh Magnus



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka