KÖPRÅD: Ska jag oroa mig för att köpa denna bilen? (SAAB 900 -94)

Hej. Min kompis ska nu sälja sin saab 900 -94. Den är superfräsch på utsidan och insidan. Den gick riktigt skönt och verkade mycket nyare än den var när jag testade den. Ursäkta, men jag är äckligt dålig på bilar. Detta är min förstabil om jag köper den. Bilen har gått 23.000 mil. Jag är orolig för: Att saker ska börja krasha totalt då bilen är gammal. Att saker ska börja krasha totalt för att den gått långt. Att jag kommer få lägga ut äckligt mycket pengar på reservdelar hela tiden. Han som haft den innan är en bra vän, och jag vet att han är helt ärlig när han säger att den gått utan några som helst problem i ett år nu (han har bara haft den i ett år) och han säljer den för att han ville ha en 9-5 med turbo. Jag ska köpa bilen för 11.000 kr. Ge mig tips, råd osv... Jag kan inte det här så bra, och då jag är student skiter jag tyvärr inte pengar heller :/



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Ska jag oroa mig för att köpa denna bilen? (SAAB 900 -94)



Ska nog gå bra om du kan få den för 9-10 tusen, Själv gillar jag inte SAAB 900 skulle satsat på en 940 -96 eller högre


Kan du meka? För 900an har väl alla typiska saab fel. Rost, tändsystemet etc. Men det är ju iofs bra bilar. Angående frågan "Kan du meka?" så syftar jag då på handbromsen. För den kommer du få spänna otroligt många gånger Jag kör själv en Saab 9000 från -94. Ingen höjdar bil imo. Gratis men byggkvalitén är inte bra någonstans. Jag har inte mycket rost på skärmar osv men jag har mycket rost på tak och i A-stolpar.


Okej. På grund av personlig smak eller fel som uppstår med 900? Jag tycker om hur den ser ut, och blev riktigt kär i bilen. Jag vill verkligen ha den, men... Det är inte värt det om den pajar helt enkelt, då jag knappt kan byta lampor på den :p Men med andra ord så bör det inte vara någon större fara att köpa den?


Tyvärr kan jag inte det. Dock är jag riktigt snabblärd och jag skulle vilja lära mig. Det är väl bara att kolla om någon lagt upp guide online eller få någon kunnig kompis att visa mig hur man gör. Ska även vara på en verkstad i några veckor till sommaren just för att lära mig så mycket jag kan få in Jag vet att saab har mycket problem med rost, men mer vet jag inte.


Det är rätt 900 har alla fel som SAAB brukar ha, 940in går helt underbart och felfritt den är törstig dock:)


Helt ärligt så har JAG ingen erfarenhet av 900an då jag aldrig ägt en har dock kompisar som haft 900or vissa säger att de är mardrömmar och vissa säger att de funkar bra men INTE problemfritt, enligt dig så är det en riktigt bra bil som din kompis ska sälja så den borde funka bra med små problem.


Jag får väl testa helt enkelt Jag får väl hoppas den håller tills jag har en lite mer hållbar budget och därmed kan köpa mig någon nyare för 50-60 tusenlappar


Inte för att vara väldigt negativ men även om man vill lära sig meka så ska man inte köpa sig en strul bil. Bättre att köpa något där konstruktören iallafall kan göra en handbroms som fungerar längre än i 2 veckor ...


Förstår vad du menar och ska ha det i huvudet... Tack för alla svar Det har fått mitt huvud lite klarare iaf






Ha i åtanke, det är ingen helt kass bil när den väl fungerar Min Saab 9000 startar i -25 nästan utan problem varje dag i princip utan motorvärmare. Om du noterade "nästan" så är det så att startmotorn knappt orkar dra runt motorn och sedan hoppar den igång Men det är säkert batteriet.


Skruvade på min mosters kraftigt plågade 900 -96, och som tidigare påtalats så suger handbromsen ordentligt! Dessutom är det fanimej det mest glädjelösa skit jag kört (2.0 aut). I övrigt hittade jag inga stora fel, mycket kosmetisk rost dock.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka