Köpråd, Saab 9-5 AERO SP-COMBI S Kombi 2003

Är inte bevandrad i Saab-världen, är ju en Volvoman som kanske tänker häda! Ni som kan Saab, är bilen rimligt prissatt? Vad är ps-disciple som verkar vara ur funktion? Pratar om denna bilen: http://www.bilgaraget.se/saab/9-5/367445 Ok pris eller inte?



Svar på inlägget: Köpråd, Saab 9-5 AERO SP-COMBI S Kombi 2003



Inga Saabkunniga som vet vad man ska tänka på gällande 9-5 Aero? Tips och saker man ska se upp med?


Är det en 03-a så är det ju alltid oil-sludge att se upp med. Motoroljan skall vara bytt oftare än de 2000 mil som serviceplanen föreskriver, annars skulle jag vända på klacken. Aeroturbon är mycket stabil och hållbar, inte alls som de GT17-agg som sitter i de mindre motorerna. Bakvagnsbussningar och bakre stötdämpare är vanliga saker som havererar, speciellt på kombimodellerna. Är däcken bak snedslitna är det ett tydligt tecken på att nya bussningar á 5-6k på verkstad behövs.


Tackar och bockar för tipsen! Var lite orolig ang. turbon men som du säger så gäller det nog de mindre motorerna, polarens turbo pajade förra veckan, bara gått 1200 mil, dock då med mindre motor, GT17.


Jag hade siktat in mig på en -04 istället. Snyggare front + att saab uppdaterade motorn så att -04or inte har samma problem med oilsludge som tidigare årsmodeller har.


Har sett samma bil på blocket, lite större bilder där och jag tycker bilen ser väldigt rostig ut framkanten av huven. http://www.blocket.se/landskrona/Saab_9 . 22&w=3 Men hade nog försökt leta upp någon annan istället. En speedparts dekal i kombination med dubbelpipigt väcker lite varningsklockor för mig om att bilen ev kan gått hårt. Även ifall det är ett stuk som jag själv planerar att använda. Bortsett från huven och ev hårdkörning så är priset bra för bilen. Men kanske hade detta varit något istället om du tycker automat är okej: http://www.blocket.se/eslov/SAAB_9_5_Ae . 22&w=3


Tackar, bra med skarpögda människor! Nej automat är inget för min del, är ingen tant!


http://www.bilgaraget.se/saab/9-5/392071 Verkar inte så dum, 04 och fräschare än första bilen jag länkade till. Varför är det mindre problem med oilsludge med bilar från 04-? Är ju som sagt var novis på Saab.


Annat motorblock med bättre och effektivare vevhusvent samt annan placering av katalysator. Läs superbeskrivning av problemen: http://www.mitt-eget.com/saab/information_ccv.shtml


Såg ju kanon fin ut, hade nog slagit till på den edit: om den är så fin som på bilderna






Ska åka och ta mig en titt till veckan!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka