Köpråd Isbil

Tjena jag funderar på att köpa en isbil till nästa säsong, är det någon som har lite tips på vad man ska köpa för bil? gärna någon med lite drag i och inte allt för dyr. Jag funderar på en SAAB 9000.



Svar på inlägget: Köpråd Isbil



Vad som helst bara den är billig å går framåt


volvo 240/740 ford granada/taunus/sierra nån bmw elr merca


Köp nå bakhjuls drivet så blir de roligast Volvo 240 är perfekt


Köp en bil du har råd och sänka EDIT: Om den går igenom alltså ;-)


Bakhjulsdrift eller 4wd, minst 100hk & manuellåda. Jag har kört med Granada, Amazon & Volvo 164.


Tack för era förslag! , men majoriteten av de är bakhjulsdrivna men jag är mer sugen på framhjulsdrivet, det framgår inte alls i texten och jag ber om ursäkt för det. Så alltså en framhjulsdriven bil med drag i och helst inte för tung, visst kan jag kolla upp det själv men jag har kört fast på SAAB 9000 och vill få upp lite brainstorming så att säga.


då säger jag saab 900i-88


Får man fråga varför du ska ha en isbil som ska vara FWD? På asfalt fine, men på is? Åka rakt fram eller svänga?


går utmärkt att åka framhjulsdrivet på is!






går att åka brutalt fort med fwd och isdäck !


Struntar i att det "går" och ställer mig ändå frågande till avsaknaden av drivaxlar bak, men är det vad du söker TS så är Saab 900og eller Peugeot 205 GTI (Billig, lätt, ytterst pigg) kanske intressanta?


Jag ställer mig också mycket tveksam till att åka FWD på is, varför? Men ska man absolut ängna sig åt det så är väl Saab med turbo eller nån liten Gti-burk att rekomendera. Eftersom man ofta skiter i besiktningen på en isbil så kan ju nån rostig golf eller liknande funka bra. Men om man vill åka fort på is så är det ju 4wd som gäller, Subaru, Audi quattro eller 325iX lär ju vara ganska överlägset.


Återigen tack för era förslag! . Det är så att jag har hört att om man vill "leka" på isen så är bakhjulsdrivet bra, men om man vill liksom köra snabbt på isen är 4wd bäst, men att det skulle funka med framhjulsdrivet med bra isdäck (findubb?) med. Jag har hört det, men om det inte stämmer så vill jag gärna höra varför det inte skulle fungera


Måste slänga in så jag inte blir dumförklarad att jag vet att framhjulsdrivna bilar understyr men att man kan undvika det genom bra isdäck då.


Jag är ju av den bestämda åsikten att FWD är en jävla budgetlsöning som biltillverkarna har lyckats inbilla folk att det är bra. Fwd har ju nackdelen att framhjulen lyfter vid gaspådrag vilket lär var förbannat irriterande på is? Jag har bara åkt med på is i Fwd bil med riktiga isdäck. Farten var hygglig i förhållande till motoreffekten men jag har en känsla av att om man tar en Fwd bil med lite mer pulver i motorn så tappar man grepp. Om du verkligen vill åka fort så är det nog en bättre idé att lägga pengarna på en billig Audi. http://www.blocket.se/jamtland/Ford_Sie . 12&w=3 kan ju kanske vara nåt. Jag hade en cherokee förra vintern, 4wd är totalt överlägset när det är halt. Har du inte kört 4wd på vintern så rekomenderar jag att du provar före du köper en isbil.


Som sagt ovan så fungerar framhjulsdrift förstås, men hur kul är det? Lite av idén bakom det hela är att åka fort på ställ och även om många FWD definitivt är överstyrda (900 tex) till karaktären saknas balansen och kontrollen du får med drivande bakhjul. Köper du en FWD kommer du troligen få träna hårt för att överhuvudtaget åka på ställ, köper du en bil med drivaxlar bak kommer det troligen fungera från start. Istället för att använda en massa krångliga knep använder du istället helt enkelt gaspedalen för att styra vad bakänden tar vägen, ganska självklart både det enklaste, roligaste och bästa sättet; Varför gå över ån för att hämta vatten?


Har du en budget på 5k för isbil så köp en bil för 2k och köp riktiga däck för resten. Sjuk skillnad och grymt mycket roligare. Här är en bild på min is"bil"


okeej ska jag tänka på, tack för tipset! riktigt fint fordon du har där!


vilket jävla skitsnack jag hör i den här tråden.... FWD går helt utmärkt att köra på is med, och det går att åka på grymma ställ med dom oxå! jag körde för första gången i mitt liv på is för några helger sen med en opel kadett fwd 2.0 med isdäck... bilen va iof en folkracebil så det enda som fanns i den va en stol o ratt o bur. gick att åka grymt fort, och den la upp sig som en bakhjulsdriven bil i kurvorna RIKTIGT KUL!. så snacka inte en massa om att fwd inte funkar på is.. så mitt råd till trådskaparen som VILL ÅKA FRAMHJULSDRIVET, folkrace bilar där har du billiga bilar som du kan ha riktigt roligt med samt är skapligt billiga.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka