Köpråd bmw 316

Hej igen , jag sitter och har beslutångest över köpet av första bil. Jag har funderat på att åka och kolla på denna idag http://www.bytbil.com/bilar/bmw/316/2v9 . -cQAxKAA_! Min sambo är rädd att den har gått för långt för att vara värd att investera i och undrar om någon har något tips angående detta? Några andra Tips på vad jag ska kolla efter vore bra dessutom , jag har inte mycket koll alls på bilar ... Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd bmw 316



Den där är nog inte mycket att titta på. 11 år i Tyskland och sedan 8 år här. 26000 mil? Troligen mera. Förmodligen ganska mycket rost. Försök spara till en bättre(nyare) bil.


Nä du har nog rätt ,missade att den hade varit i Tyskland och snurrat dessutom. Funderade på vad som är oki för en mercedes eller en bmw angående mil antal, de mesta jag kollat på ligger ju runt 25 tusen mil och min sambo tycker det är alldeles för mycket medan jag själv tror att det kan vara oki.


Beror helt på hur det har varit servad. Åk och kolla på dig och få ett intryck. Antingen så brukar dessa vara helt okej kanske lite mjuka i fjädringen.. eller så klonkar det och lever överallt.. Och så ska du givetvis kolla efter rost. Här har du en begagnatguide på e36 http://www.autopower.se/Guider/begagnatguiden/E36/ Ps jag har haft 5st e36or Ds


Är de korrekt skötta är det bra livskraft i dem, det är kvalitétsmärken. 40-45.000mil är inga som helst problem för varken en Bmw eller Mercedes och det har jag själv erfarit från ett flertal exemplar från dem bägge tyskarna. Dock finns det som alltid undantag, jag tycker två är värda att nämna: -3-serie E36 från 1993 hade M40-maskinen som var skräp, 26.000mil för en sådan motor med normal service innebär med stor sannolikhet en sliten kamaxel och det är troligen därför den är så billig. Motorn är alltså helt enkelt felkonstruerad, belastar kamaxeln felaktigt vilket sliter ut denna mycket snabbt. Detsamma gäller kamremmen som har kort intervall, inte mer än 4000mil om du vill vara säker på att undvika haveri. -Nyare Mercedes har visserligen mycket tålig mekanik, men senare halvan av 90-talet och framåt så rostar de på tok för enkelt. På bilar nyare än 2000 kan elektroniken vara känslig med, men det är fortfarande rostproblemen som är Mercedes stora gissel.


Undvik importbilar är mitt tips. De har ofta rullat betydligt längre än mätaren. Sen så ska man inte kolla så mycket på miltalen. En bil som gått långt kan vara i bättre skick än en som gått få mil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka