Köpråd: Projektbilsbygge, budget 100.000.

Det verkar vara förjävla svårt att hitta den bilen som jag verkligen vill ha, inget faller mig direkt i smaken (eller så har jag inte råd:P). Så, tanken slog mig, varför inte bygga den som jag vill ha den? Blev sjukt inspirerad av denna tråd http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 3&p=37, där slutresultatet ska lika CLX. Ungefär något liknande jag vill åstadkomma. En fabriksstandarddbil som blir en fabrikvärsting, med en twist. Slutresultatet ska ungefär bli en "lyxräser". Den ska inte se "stylad" ut. Mer bil än räser, men potent driftsäker motor är ett måste! RWD/AWD och Turbo är krav. Om vi inte snackar volymer om större sexor och åttor. Just Volvo S60R AWD är en av mina favoriter. Vet inte varför, men formspråket och de diskreta förändringarna tycker jag är sjukt snygga! Speciellt den oranga inredningen. Börja bygga på en S60 2,5T AWD? Golf (IV & V) R32. Kanske en för liten bil för att åstadkomma känslan jag vill ha? Riktigt snygg lösning med ändrören! Frågan är om man ska försöka hitta en väldigt billig R32 med kosmetiska renoveringsbehov? Samt satsa på en ordentligt upp-piffad insida för att känna sig som en president? Audi RS4 kvalar också till favoriterna! Köpa en A4 med potent motor och bygga på? Har jag lyckats medla bilden av vad jag är ute efter? Kan nog bidra med mer detaljer om det krävs! Tillägg: Bilarna jag nämner är för att medla en bild av vad jag är ute efter. Så kom gärna med andra förslag!



Svar på inlägget: Köpråd: Projektbilsbygge, budget 100.000.



Alfa Romeo 156 GTA? Fruktansvärt härlig maskin men tyvärr framhjulsdriven, dock finns det få om ens någon motsvarande FWD som uppträder lika väl som denna. Men det främsta argumentet för en Alfa förutom motorn är att den är ovanlig, byggen på Volvo, Audi eller VW går det tretton på dussinet men jag kan inte komma ihåg att jag sett att någon piffat upp en 156.


Bra förslag! Men jag är dödligt trött på FWD. Dessutom så kan det nog blir svårt att få fram det jag söker i den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka