Köpråd Saab 9-3 SS Aero 03-

Hej! Jag har fastnat för saab 9-3 aero årsmodell 03 och nyare, så nu har jag funderat på att köpa en! Men jag har lite frågor som ni kanske kan hjälpa mig med då jag inte är så kunnig.. Vad är ett rimligt pris för en begagnad 9-3 aero? de jag har hittat ligger på typ 85000kr för en som har gått ~15000 mil, är det ett bra pris? Jag tycker att 15000+ mil är lite väl långt men det kanske inte är problem för en saab? jag vet inte riktigt hur långt de kan gå innan de får problem.. ( förutsatt att bilen är lugnt körd och så såklart ) Sen har jag fått för mig att om en bil har parkeringssensor så har den xeon ljus, stämmer det? De krav jag har på bilen är att den ska ha just xeon och parkeringssensor, för svart/vit läder interiör har alla aero modeller eller? Är det någor speciellt man bör tänka/kolla lite extra på när man provkör bilen? Har en budget på 100.000kr Tacksam för hjälp



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3 SS Aero 03-



15.000 mil är inga problem då motorn har kamkedja, men om du har 100.000kr så ser jag ingen anledning att köpa en bil som har gått så långt. Inredningen kan variera, men halvskinn var nog standard på Aeron ja. Bilar utan xenonlyse ska då inte ens bry dig om att titta på, halogenljuset är riktigt dåligt. Xenonljus och parkeringssensorer ingick nog i samma utrustningspaket så om det är tillvalt så ska båda ingå, man kunde dock välja bara det ena om man vill (av någon anledning).


Okej skönt att höra! Men jag kan inte hitta några som har gått mycket mindre, visst 10.000 mil, men vad menade du med " men om du har 100.000kr så ser jag ingen anledning att köpa en bil som har gått så långt. " Menar du att jag ska kolla på andra bilar eller att de ska gå mindre mil? Aa xeon och parksensor är ett måste !


Ja om du har 100.000kr så bör du kunna hitta en bil som gått mindre, går ju även att kolla 04or och 05or. Sen så heter det xenon (uttalas senon).


Som min tyvärr. p-sensorer men inget xenon. Att ljuset skulle va speciellt dåligt i halogen håller jag dock inte med om, däremot är xenon bra mycket bättre.


Okej, kollar för fullt.. har iof andra krav med. Den ska ha/vara Svart Manuell växellåda Parkeringssensor XeNon ! Svart/vit läder interiör miltal ~11000 Och inte vara stylad, man vill ju forma sin egen bil Har läst att man får mycket bil för pengarna när det gäller denna modell, det stämmer va? har kollat lite på volvo, audi o samma prisklass och det är lite skillnad vad man får..


Okej tack för infon, det hade jag inte tänkt på annars! sen är det ju snyggare med


Jag är riktigt nöjd med min i alla fall, smiskar på bra med trimmet. -03 va den 6 vxl (f40) standard på Aeron och senare årsmodeller blev det tillval. Riktigt bra låda som pallar typ allt, koppling är dock värt att uppgradera vid trimplaner.


absolut, får konvertera min istället.


Förstår det ! satt o kolla på din och den är riktigt vacker. Verkar inte finnas några svarta till salu just nu, kanske får bli en silver endå..






Dyrt, går ju på typ 10k med justerare och allt vad det heter för att det ska vara lagligt..


Jag tänkte inte direkt göra det lagligt.


Ne okej, men måste man inte montera bort det vid beiktningar och riskrera att få böter vid flygande bes? jobbigt isåfall -.-


Precis! Men va fan! En böter kan jag ta för att se bra ut:P, fördelen är ju att dom finns med lagligt xenon så det uppmärksammas nog inte lika mycket.


Aa det är klart Men vad blir det för skillnad med eftermontering då om man skulle köpa det och en bil utan xenon? Blir det samma "effekt" ?


effekten blir väl densamma, man får se till att det är rätt justerat och icke bländande. Att ha de från början är ju en klar fördel, så lite is i magen hittar du nog den du vill med xenon från början. Kollade runt lite och det är som du säger, ont om svarta. Fanns en riktigt fin på bytbil men tyvärr aut.


Bättre lyse med originalmonterat då linsen är anpassad för det och nivåregleringen fungerar som den ska, men det är inte långt ifrån med eftermonterat. Jag skulle dock inte tveka att lägga till några tusen för en bil med originalmonterat, slippa byta vid besiktning och allt funkar som det ska. Det jag däremot kan rekommendera är att konvertera hellyset, det gör STOR skillnad!


Aha okej.. låter lite pilligt.. så det låter ju som en fördel att få det förmonterat. Aa får lugna mig lite, det är så trist att vänta vill gärna ha en bil till sommaren.. http://bytbil.com/bilar/saab/9-3/xvxkk4 . HqYAAAA__! http://bytbil.com/bilar/saab/9-3/uvnthr . HqYAAAA__! De är lite över budget men är någon av dem värd pengarna? bara så man vet vad som är prisvärt och inte..


Nae det låter ju som att det är värt att betala lite extra för att slippa montera bort vid bes, och få det optimalt från början.. Men helljuset Får man efterkontera väl? har för mig om att jag läst det.. men man ska inte tro på allt som skrivs på nätet


Helljuset är lagligt att konvertera ja, eller egentligen inte då man inte får göra nåt på en helbilsgodkänd bil, men jag har då åkt igenom besiktning 2 år utan problem med xenon i helljuset.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka