Köpråd: Krocksäker bil för 40 tkr?

Sett i annat inlägg att det diskuteras hett om just hur säker en bil är. Nu fick jag frågan av en kompis som vill ha en säker bil för runt 40 lax. Spontant tänker jag då BMW 7-serie eller MB S-klass eller kanske nån sliten S80? Men hon vill inte ha en finlandsfärja till bil. Men en vanlig svenssonsläde med förbrukning under litern som hon och ungarna kan färdas säkert i. En MB E200 kanske? Inte heller billigt att underhålla tyvärr. Råd?



Svar på inlägget: Köpråd: Krocksäker bil för 40 tkr?



Varför inte kika på Renault? Dom har ju legat i topp i krocktester ett tag Sen att det är en Renault går ju aldrig att komma ifrån...


Nä. Fungerar de inte går det inte heller att krocka


Haha då är den ju krocksäker o bra, om den står på verkstad alltid Annars vete fasiken, Merca är ju inte direkt några bra bilar i dagens läge heller. Klurig fråga detta, får fundera lite..


volvo och saab är ju bra alternativ när det gäller krocksäkerhet då detta är lite av sveriges framgång på bilmarknaden. Problemet här är ju bara budgeten på 40k. då får man ju antingen en lite äldre saab/volvo med bra krocksäkerhet. men man kan nog till samma pris få en lite nyare och finare "lågpris" bil med likvärdig krocksäkerhet som en äldre volvo/saab för samma pris


bästa sättet att få reda på om en bil är krocksäker är att kolla hur dom ligger till i verkliga livet och även äldre saab och volvo brukar ligga riktigt bra till mot nyare budgetbilar det är ganska stor skillnad på krocksäkerhet och krocksäkerhet det är lätt att bygga en säkerbil som klarar ett visst krockvåld mot en given punkt medans verkligheten inte är lika exakt så verklighets undersökningar är viktigare


Du får nog inte nåt mer krocksäkert än Saab 9-5 för de pengarna.


man borde få en v70n för dom pengarna om man inte har för stora krav men tror det ligger mycket sanning i att 9-5 är ett riktigt krocksäkertval synd att driftsäkerheten gör dom ännu säkrare


Toyota Avensis från -03 och framåt är säkraste bilen enligt Folksam .Problemet blir väl att hitta en sådan för 40000:-


folksam har väl en lista på statestik från verkliga olyckor när det gäller krocksäkerhet. kolla deras hemsida






9-5 eller 9-3 og (98-02). Tror ej det finns krocksäkrare bilar än dessa modeller i förhållande till pris. Hos andra bilmärken skenar ju priset som tsunamivågor..


Ingen Saab. Glömde skriva det.


Blir svårt då.. Då får man isåfall höja ribban. Franska bilar ska hon bortse ifrån.. Volvo? Inte till det priset (finns S40, men så krocksäkra vet jag inte om dom är.. . Tyska bilar? Haha, lycka till o hitta en "rimlig" till det priset.. Sen är det inge tal o Skoda, Seat, Fiat osvosv..


volvo v70 äldre modeller borde ju ligga i den prisklassen och dom är ju kända för krocksäkerhet. Kanske ska fråga om han är ute efter sedan eller kombi eller kanske inte spelar någon roll? Varför är krocksäkerheten den viktigaste punkten?


För en budget på 40k så hade jag satsat på en S/V70, krocksäkre bilar som har gått ner mycket i pris det senaste. Går att få en fin V70 GLT för runt 20-25k. Jag vet av erfarenhet att det är bra och krocksäkra bilar.


Volvo S70 alternativt V70 kanske? Lite tråkigt och svenskt, men du förstår vad jag menar


Då vill jag peka på denna filmen; http://www.youtube.com/watch?v=iCUwLmsqws4 ^^


har en 01:ans s40 stånde i garaget som fått en när kontakt av en älg skulle utan tvekan lita på en sån bil efter det för taket är inte speciellt nedtryckt och inte ens A stolparna har vikt in sig av smällen tror det gått ganska fort då fronten var hel endast en liten buckla i huven visst säkert läskigt men inget märkvärdigt för att vara en älg


Mitsubishi galant från -97 och frammåt är krocksäkra bilar enligt folksams undersökning. Men ska du köpa en så köp ingen med GDI motor, dessa har en förmåga att sota igen. Men dom med V6 eller utan GDI motor är ju ett fynd. Ligger bra i pris och modellen är riktigt snygg tycker jag. Kolla upp rost i skärmkanter på dom.


Mercedes A-klass W168 svarar jag med risk för att du slår mig på fingrarna, mycket krocksäker men samtidigt ett väldigt smidigt format. Fäll baksätet så har du dessutom ett större utrymme för last än i en Volvo V70 (Med uppfällt baksäte), klart den inte slår stor-Kombin men A-klass höga och fyrkantiga utrymme är imponerande nära för att sitta i en 3.5m lång bil. Driftsäkerhet är kanske inte modellens starkaste kort, den är enkelt och beprövat byggd men Mercedes har en svaghet för elfel och konstruktionen har några delar som är dyra att byta. Men när Renault var nämnt tyckte jag W168 framstod som snudd på pålitlig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka