Köpråd: Bakhjulsdrivna Eller Fyrhjulsdrivna bilar.

Tja funderar nu på att köpa mig en ny bil inför sommaren. Jag letar efter en rolig bil som går att köra åretrunt. Det ska vara en bakhjuldriven eller fyrhjulsdriven bil. Pris: Upp till 80 000 typ Har funderat lite på Bmw 328 eller kanske en Audi A4. Någon ni kan säga om dem? Äger idag en Volvo 460 vilket inte är någon jätte höjdare. Kom med förslag.



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdrivna Eller Fyrhjulsdrivna bilar.



mercedes clk


GMC Typhoon eller Subaru Impreza GT


Tycker mercedes clk ser ut som en gubb-bil :S Gillar inte fronten på den men allt annat ser ju Ok ut :S Någon som har något att säga om BMW 328 eller Audi A4 ?


Personligen skulle jag ha valt en Audi A4 Quattro med nån av v6 motorena (har hört mycket dåligt om 1,8t motorn)


Modernare Ford Crown Victoria om du kan leva med automat.


Tycker 328i lät bra, en mycket trevlig och bekväm bil som håller alldeles utmärkt. Men jag hade tittat åt 330i om budgeten är 80.000:- eftersom den motorn är grymt trevlig.


1,8an har ja endast hört gott om men v6orna där imot ... toppar som spricker och oljeläckage titt som tätt dessutom är det ganska lätt att få fart i den lille 1,8an, Men när v6an funkar hade jag personligen häldre kört den 328an är det inte något fel på heller ... inte så mycket att säga mer än att det är en bra och rolig bil


Håller med där, bättre med 330 då det är en helt annan bil att köra. Ägandekostnader skiljer sig inte alls mycket, så du får betydligt mer bil för pengarna om du köper 330


Skulle ha valt Audin A4 quattro, går att få ut mkt effekt på 1.8T. så kör på det BMW 328 funkar också






Kollade lite på 330 och ska helt klart kolla närmre på dem dock tycker jag att de flesta låg ganska högt upp i pris ca : 100 000 +


en Evo 3:a kanske? det bästa av 2 världar, går att få både Rwd och Awd


Skyline GTR! slår av 4wd med en knapp... roligare blir det inte


Tackar för alla tips ska kolla lite närmare på evo. Dock känns det som att man skulle behöva en större budget för en evo eller skyline.


Har nu fått upp ögonen för ytterligare en annan modell. Vad har ni att säga om Audi S3? Om man jämför A4 vs S3 vs bmw 328/330?? Och en fråga när det gäller bmw så hur står skillnad gör m-sportpaketet på dessa? Är det ett måste om man köper sig en bmw 328/330?


Nissan 200SX kanske kan vara något


Audi S3 är riktigt nice


M-paket är mest ögongodis, trevligare stolar (Sport, som går att köpa till separat) och är något sänkt. Kränger lite mindre än en standard 3-serie, men någon herre-jössesskillnad är det inte. Dock lättare att sälja och eventuellt lite högre andrahandsvärde, hittar du en M så är det förstås ett plus i kanten men jag tycker inte det är ett måste. Audi A4 är stadig och inte rolig, S3 är en liten bil med mycket motor och en sådan är självklart rolig att köra: Men det är fortfarande en typisk Audi där upplevelsen är mer trygg än inspirerande, 328i har ett trevligt chassi, härligt kommunikativ styrning och en mysmotor. Det senare är lite av modellens nackdel, motorn är mer vardagsstark och trevlig än inspirerande och trivs bättre på mellanvarv. Att dra ut en original M52B28 över 5000rpm är som att elda för kråkorna. Detta går dock att lösa, dit med en insug från en x25i så ger den strypta 328i mer effekt och har ett traditionellt Bmw-register (Drar hela vägen in i varvstoppet). Detta är en relativt enkel operation. Sätter man dessutom dit ett annat grenrör och mappar ligger de högsta siffrorna jag hört på kring 225hp (En svensk trimfirma anger 237hp, minus "pappershästarna") denna motor. 330i är dock min absoluta favorit i detta gänget, 3L-sexan har en så trevlig karaktär och är så explosiv från alla varvtal att det hör till en av mina (Och många andras, M54B30 har prishyllan full) favoritmotorer. 330i är dessutom lätt och har bra väghållning, styrningen kunde kanske haft mer motstånd men hittar du en E46 med facelift är det löst. Av dessa modeller hade jag helt klart valt en 330i E46, en sådan skall du kunna finna för 80.000:-.


Tackar. Har nu kollat runt och det låter mer och mer som att det blir en BMW 330i dock har jag ett litet sug för en Audi S3 fortfarande.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka