Köpråd: S60 Autotech VS. BMW M3 CI SMG II

Hej! Nu när sommaren snart är här tänkte jag köpa en snygg och "färdig" bil. Just nu står det mellan S60 och BMW M3. Här är en länk till bilarna, snälla läs info om bilarna innan ni kommenterar eller tar för givet. S60: http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 21&w=3 BMW M3 http://www.blocket.se/jonkoping/Bmw_M3_ . 21&w=3 Jag kan själv inte riktigt bestämma mig, båda har för och nackdelar och jag har ett riktigt stort beslut ångest. Jag tycker att S60 är så jävla snygg, faktiskt helt lagom trimmad, riktigt stilren och fräsch. Dock har man ju turbon som måste bytas någon gång, bara den ligger på 10 000 :- Volvon är framhjulsdriven men BMW bak, dock kostar BMWn 100 mer och är mycket dyrare på försäkring och att äga och köpa delar till. Dock är BMWn en 03 som har gått 11 - 12 tusen och har många år kvar på nacken. Men volvon har gått 23 tusen men motorn 6 med tanke på att de större delarna i motorn är utbytt. Jag gillar att synas när jag kör på sommaren så S60 är väl den bilen de flesta skulle vända sig om och kolla på än en M3 som faktiskt ser ut som en vanlig bil i de flestas ögon. Alltså, båda bilarna har sin charm, sina för och nackdelar. men jag kan bara inte riktigt bestämma mig. Skriv ner vad du tycker, och varför. Skriv gärna för och nackdelar om bilarna. Hälsningar Sam.



Svar på inlägget: Köpråd: S60 Autotech VS. BMW M3 CI SMG II



Jag har svårt att se hur man kan stå och välja mellan de två då det ifrån mitt perspektiv är så vitt skilda bilar och talar om olika personligheter hos köparen. Ekonomiskt tänkt - absolut s60n och tycker du dessutom att den är snygg och tror att folk skulle uppmärksamma den mer (och om detta är något du vill) så är det ju bara o köra på. Körglädje - gå på M3:an - bara fråga om hur mkt du är villig att denna körglädje ska få kosta.


Men jag är lite rädd för att S60 ska vara lite för sliten?


Måste du gå på just den du länkade till då? Finns väl fler S60siar med T5:an än M3-bilar e46?


som vi pratade om så är trots allt s60 framhjulsdriven, och framför allt en volvo. du kommer aldrig någonsin köra en lika rolig bil som M3:an där har du jäkligt stor körglädje på 4hjul. det tråkig är som du säger, m3 kostar mer o köpa, försäkra osv, o andra sidan sjunker den inte lika mycket i värde som s60 gör. det du egentligen skulle göra är att åka o provköra bägge bilarna för att få dig en uppfattning. lycka till iaf!


hittar du någon annan S60 med de paketet och trimmet så länka gärna. Crille jag antar jag får åka prova de bägge.


Jag hade nog valt m3;an Sam, bättre andrahands värde osv, roligare bil överlag, visst, den kostar 100 mer, men tror du får roligare i den helt klart Mvh


Skulle jag överhuvudtaget överväga en S60 istället för en M3 E46 så skulle jag endast titta på S60R.


Jag skrev ju att man skulle läsa annonserna sen skriva vilket du inte tyckt gjort. Den s60 jag länkat piskar s60R på alla sätt. Detsutom en äkta s60R AWD ligger runt 200 tusen i bra skick och de är endast 5% bakhjulsdrivna. Men klart om man säger s60 T5 eller BMW M3 E46 så väljer man ju lätt BMW. Just fördärvat skrev läs genom länkarna sen kommentera. Mvh


Sånt lustigt prisspann mellan bilarna, är nog så att om du har råd med BMW'n, då bör pengar i allmänhet inte vara ett såntdär jätteproblem för dig.. Dvs du har råd med skatten/försäkringen.. annars bör du nog inte ens vara och sniffa på den biltypen :p .. Spara och handla sedan lixom. S60'n kändes inte helt OK, 350-380hk i en bil som gått över 20k mil, även fast den är genomgången.. mjaa i mina öron ringer det klockor Sen, problemet med besiktning, försäkra en trimmad bil osv.. kollat på sånt? Kort sagt, har du råd att köpa BMW'n har du råd att äga den. Det är två bilar i helt olika prisklasser och standarder. Jag väljer BMW'n om jag har din budget på 200k+ Just my 2 cents /T






Tack för ditt tycke!


Det är två helt olika bilar men har du råd så välj bmw. Du verkar vilja ha en finbil och BMWn är en bil du kan ha längre tid och växa med som dock är dyr att äga i försäkring och service. (inspektion 2 kostar över 10k) En stylad och trimmad volvo kommer tappa sin charm. Däremot så undrar jag hur det går att få ut över 350 hästar med en 19T Turbo? Trodde Volvo 5or med sådana tog ut typ 300 hästar - där många bromsat sina bilar till även under 300..? Inte kan etanolen ge sååå mycket mer effekt? Finns det bromspapper på siffran? Du nämner ju att den ska dra S60R och det gör den säkert, men frågan är hur mycket effekt det verkligen är i den? Turbon lär de väl bytt vid trimning så den behöver du väl inte oroa dig för, så länge den är väl skött - för det sitter väl inte 19T i dessa annars, så den måste ju höra till trimmet och därmed vara relativt ny. Angående 5% drift på bakhjulen med Volvos AWD så är det helt fel. S60R med Haldex driver mig veterligen något sådant vid normal körning då inget hjul spinner. Om något hjul börjar spinna så drivs det (en för mig nu obekant siffra, men tillräcklig siffra) bak på typ en bråkdel av ett hjulvarv. Volvos AWD är mer än tillräcklig. Jag ägde en S40 T5 Awd som jag körde släp fullastad med klyvd ved i föräldrarnas trädgård en vinter. Det i någorlunda terräng och snö. Du kommer få stora problem om du ska hitta en situation då Volvos AWD i en S60R inte är "tillräcklig". Däremot hade jag föredragit BMWn om du ska busåka - för då är AWD inte så kul då den understyr något. Och dessutom kan bli en dyr reparation eftersom du inte har råd med en lågmilare. En Bmw M3 håller iofs heller inte för busåka i evighet - du kan få svetsa bakvagn där med, men risken är mindre då du inte får samma hugg i drivlinan som med en AWD. Och då är den dessutom inte lika tråkigt understyrd som en Volvo.


Men tänk längre. Det finns andra bilar. Bmw Z3 /Z4 ? En Z3 3.0 Roadster.. Ett fint exemplar i Estorilblå. De skäms inte för sig. 3.0 motorn med 230 hästar är precis lagom för en sådan bil. M är ju bättre men då blir försäkring och servicekostnad där efter.


Tänk på att en trimmad bil (som ej är besiktigad med det) är olaglig, du kan få problem med både försäkring och besiktning. Sen om du räknar "att äga ekonomi" så får du nog tänka på att volvon surplar i sig en hel del ethanol dels för trimmet och dels för ethanol har dålig verknings grad.


Bränslekostnaden är nog sekundärt om man letar efter sportiga bilar. Däremot ska ju etanolbilen ha service lite oftare. För att den är trimmad och man gärna bör byta olja oftare på trimmade bilar, men etanolen i sig förpliktigar till tätare oljebyten oavsett trimningsgrad. En M3 kräver ju en bruksbil/vinterbil för du tänker väl inte köra en sådan på vintern? För i så fall kan du se ditt andrahandsvärde rasa drastiskt. Trimmet i sig på volvon verkar inte så drastiskt så besiktning hade jag inte oroat mig för. Kolla avgasvärden från föregående besiktning för hint? Men det är givetvis alltid ett risktagande med trimmad bil vid besiktning, men hur ska de se det? Det ser väl inte ut som en "stylad" bil även i motorrummet med färglada silikonslangar och lila dump?


jo men detta med miltal ska man inte hänga upp sig så mkt på ... iofs är de runt 20 tusen grejjer börjar rasa , men på en bil som gått tex 25 är det mesta redan bytt och utav vad jag sett på annosen är det mesta redan bytt. Men om jag skulle välja så hade jag kollat ganska mycket på utseendet på bilen ... s60in ser ganska tråkig ut även om den har en massa spojlers och grejjer, medans m3an är jävligt snygg. Inte nog med de .. m3an är jävligt mycket roligare ! volvon är ändå bara en volvo även hur många ponnys den har


Du skriver att du vill synas, ok men bryr du dig inte om vad de som ser dig tycker om dig? S60 är en snygg bil men ett sådant stylat åbäke skapar nog inga positiva tankar hos beskådaren... I övrigt håller jag med om det som skrivs ovan om att M3 är bra mycket mer bil än Volvon, dessutom är både Bmw och M3 varumärken som är väl inarbetade hos allmänheten där de flesta har en aning om vad man pratar om när man nämner den på samma vis som de flesta vet vad en iPod är. De flesta ser dig i en M3, det ser Bmw-emblemet, M-emblemet och de fyra piporna till. Och det är mer bil, eftersom du verkar ha ekonomin för det tycker jag du skall köpa en sådan.


just detta här tycker jag är ett ganska dåligt argument volvo är ganska inarbetat också hehe men som sagt en m3a är alltid en m3a och bmw är solida och bra bilar


Men jag skrev heller inte att Volvo inte var ett starkt varumärke, jag skrev endast att Bmw var det.


Hittar du en T5:a från -05 och framåt med steg3 får du ut minst den effekten med e85 och med org turbo (k24), dvs utan att öppna motorn. Det är inte svårt att hitta en -05a med färdigt grundtrim (t.ex. min bil) men det är svårare att hitta en -05a med det kjolpaketet. Själv tycker jag att det känns lite "Vallåkra-Volvo" över det kjolpaketet men det är ju en smaksak. Tycker du det är snyggt ska du leta efter ett sånt paket. M3an är en mycket körgladare och livligare bil men volvon är troligen snabbare på motorvägen och bekvämare. Båda bilarna kan vara svårsålda och full och komplett historik på M3an är ett absolut måste. Om du snabbt ögnar igenom forumet på autopower ser du hur många mätarskruvade och fifflade m3or det finns på blocket, vilket också smittar av sig på de ärliga exemplar som finns till salu men som kanske saknar full historik.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka