"Köpråd" Stor eller liten?

Ja Suzukin lär bli billig i drift och dem verkar som du säger vara lite av evighetsbil. Har kört den typen Suzuki långa sträckor och jag är inte den som klagar men klart det lockar med lite komfort och slpputrymmet i bak på Rangern. Tror nog jag får känna mig fram lite sakta men det är ett sjukt svårt val måste jag säga. Diesel är ju ganska mycket billigare så även om det är större motor undrar jag hur mycket dyrare det verligen behöver bli just på drivmedelsbiten.



Svar på inlägget: "Köpråd" Stor eller liten?



ska vara 0.7-0.8/mil för dieseln om jag hittade rätt, inte så farligt


om du tänkte ha den utomlands. ec thailand så vet du med all säkerhet att SIZE MATTERS. finns ingen som kommer akta / hoppa undan om du kommer i en liten pluttbil oavsett om det är en R32a eller volvo 440. ta den största ! jag kör väldigt mycket när jag är utomlands. när jag är nere i bangladesh så kör jag en sånhär mitsubishi Delica med mkt större däck. den tar mig fram överallt. när vägarna är smala så aktar andra bilar. även bussar visar respekt. o du vet ju hur bussarna kör utomlands. dock är den inte gaskonverterad ännu. vilket ska ske snart för den är dyr i drift då man sitter i trafikköer hela dagarna. ska du ut o shoppa kl 12 så ska du ut hemifrån redan kl 0900 för att åka en sträcka om 5 km. TOUGH!


Tack för svaren. Delican va snygg faktiskt, liknar Toyota Previa tycker jag. Men valen duggar inte tätt när det gäller att hitta en ok men så här pass billig bil så det blir inte att fundera på en sån här. Size matters i all ära, men det stör mig inte. Jag har bott här tillräckligt många år och kör dessutom MC dagligen så. Men visst är det en aspekt också, säkerheten. Om den drar 0.7 ca så är det ju väldigt bra. Står fortfarande och svänger fram och tillbaka. Då jag inte kommer köra så mycket till vardags, dvs det kommer inte bli varje dag utan någon gång i veckan så känns en stor bil kanske onödig men då det är samma pengar i inköp spelar det ju ingen roooollll.. En liten bil är ju smidig ibland också... En stor bil är bekväm..... ja ni hör ju!


En bekant tutar alltid 3 gånger innan han kör mot rött i 140km/h mitt i natten tydligen ska buddha skydda honom då och glöm inte lite blommor och en bild på kungen hängandes i bakspegeln för högsta säkerhet Size matters tycker jag inte stämmer in alls i thai trafiken däremot tempo och smidighet vilket bägge är svåra att uppnå med för stor bil Som sagt siffror jag hittade var 0.7-0.8 enligt amerikansk bilsite blandad körning hur bra det stämmer vet jag ej men ska du inte åka så mycket tycker jag inte det borde spela så stor vilken av dom du väljer. Bor du i en stad med mycket trafik ta den lilla är det lagomt med trafik ta den större


Ja det blir nog så,,, Men visst är det size matters i Thailand. Lasbilarna svänger knappast undan, och kommer du på "moppe" ja då är du lika med inget alls, dvs mötande ser dig som inget och kör gärna om så du får gå ut i vägrenen bland parkerade bilar om det nu finns vägren Tack för hjälpen. PS: Jag brukar ibland se på "Ruang Jing Paan Djo" som är ett TV program där dem ofta visar trafikolyckor och där förekommer en hel del av den typen... intellektet är inte alltid på top här


Aldrig sett programmet men har råkat ut för mindre olyckor på mc men vilken thai har inte fina skrapmärken över hela benen Men aldrig varit med om size matters faktiskt (inte som i andra fattigare länder iaf) men däremot kärror från 1800talet som drivs av en eller flera vattenbufflar mitt i natten på motorvägen det är ganska scary när man upptäcker dom 50meter fram och får väja lite snyggt


ja men du vet ju du hur DU får VEJA för större fordon när du sitter i MCn hehe BTW, Delican bör du kunna få för 60-70.000SEK. den är lite lyxigare än previan med trippla AC, fram , mitten och bak.


Hur gillar du att åka? Jag själv betalar hellre lite mer per mil för att åka rymligare då det är så jag gillar det. Endel bryr sig inte alls och då passar liten bil bättre för det är billigare och just, dom bryr sig inte. Hur gillar du att åka? Rangern verkar bra men tänk efter, är det en bil för dig?


Ja det är just det,, är det en bil för mig,, vilken jag än kikar på, haha. Dem har ju som sagt sina för och nackdeler. Det som lockar är ju att den är lite "ballare" och troligen lite bekvämare. Men om jag ärligt talat behöver det vet i katten. Fortsättning förjer men har bestämt att inte stressa, har så mycket annat också Härligt forum det verkar vara varjefall, men hjälpsamma individer I like.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka