Önskar köpråd ang "sportbil" för åretruntbruk

Tja! Nu börjar suget för att byta bil igen.. Hur mycket jag än försöker så blir det att jag bara kollar på bilar med rätt så sportig karaktär och som oftast bara brukas på sommaren. Hade uppskattat era synpunkter ang några modeller jag suktar efter och hur dessa funkar att köras året runt samt hur totalekonomin ser ut. Jag har tyvärr inget garage att förvara bilen i så den kommer utsättas för allt det där som tex en mazda 626 från mitten av 90talet kan tänkas utsättas för och detta bör inräknas i era råd och synpunkter. Cabbarna som nämns är bilannonser där hardtopp ingår. Några av de modeller jag har i åtanke:Bmw z4 roadster Bmw 330ci Porsche boxster Mazda RX8 Nissan 350Z Mercedes-Benz SLK 320 Honda s2000 (tycker den ser lite tråkig ut på bilder tagna inne i bilen) Fyll gärna i med andra förslag. Mvh



Svar på inlägget: Önskar köpråd ang "sportbil" för åretruntbruk



Audi S2/S4/S6/RS4/RS6 ? Är väl rätt så praktiska sportigare bilar för vardagsbruk.


Som jag ser det enligt din lista så finns det bara två stycker jag tycker du ska satsa på. z4 eller Boxter. Jag hade dock skippat caben på z4:an och skaffat en coupé istället.


Nissan 200 sx s14 Brorsan hade den bilen som vinterbil för några år sedan, jäklar va gött den gick på vägen både på sommaren o vintern, ställ i 80 knyck utan några svårigheter o finkontrolerat en riktigt rolig vinter lek bil


Ja S-modellerna har jag spanat på en hel del men hur ligger totalekonomin på dom? Dessutom får jag gå ner i årsm om man ska ha råd med ett bra inköp.


Jag tycker golf r32 passar in, sportig, rolig och funkar klockrent året runt


http://www.blocket.se/alvsborg/Porsche_ . 15&w=2 Kan inte skvatt ang Porshe när det kommer till rost, försäkring osv men 204hk borde kunna gå att försäkra tycker jag? Skulle allt funka rent praktiskt med just en sån så ligger denna högt upp på min lista. Har aldrig ens haft tanken på en Porshe förut men känns som Boxternm är en kompromiss??


Ja har kikat på r32:an med samt även civic type r och diverse halvkombi men fastnar ändå inte riktigt för modelltyperna.


Fastnar man inte för utseendet så förstår jag, annars så är det väldigt busiga bilar med grym känsla och väghållning.


Förarmiljön är viktigt också, hade egentligen lovat mig själv att aldrig gå ifrån Bmw då jag älskar förarmiljön i dom. Tycker tex att S2000 verkar riktigt tråkig invändigt. Vet dock inte hur R32:an känns?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka