Köpråd: Mitsubishi ASX eller Hyundai ix35

Står i valet och kvalet mellan Mitsubishi ASX och Hyundai ix35. Provkört en ASX 1.8D som vi gillade skarpt, men den vi tittade på var bensinarn. Ix35 är det främst 1.7 dieseln vi provkört och tittat på. Då förbrukningen på ASX inte skiljer så mycket mellan diesel och bensin så känns bensin vettigare men samtidigt är vi oroliga att inte motorn räcker till för omkörningar på motorvägen. Dieseln blir också rejält mycket dyrare i inköp. Ix35 är riktigt snål på dieseln och gick fint. Dock har den endast 115hk, men upplevdes som helt ok av frugan. Vi har också testat en KIA Sportage 1.6 bensin och den hade inte alls mycket att ge och det var väl efter det som vi blev oroliga för ASX bensinmotor. Givetvis är det bäst att provköra bensinarn också, men de hade ingen demo av den i närheten. Vad säger ni? Det står inte så mycket skrivet om ASX på nätet och de flesta tester har använt sig av dieseln.



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi ASX eller Hyundai ix35



Sålde Hyundai förr. Tycker de har blivit riktigt bra bilar. Skulle nog luta åt en ix35:a för min del. ASX finns även i en version som Citroen. C-crosser tror jag den heter. Endast skalet skiljer och kanske lite i maskinrummet. KIA Sportage är även känd som Hyundai Tuscon. Nu blev allt klarare va!? Mvh Alexander


Jag tror jag får rätta dig lite faktiskt! -Citroen C-crosser och Peugeot 4007 bygger på Mitsubishi Outlander. -Nya Kia Sportage bygger på Hyundai IX35, gamla Sportage byggde dock på Tuscon. TS: Jag har inte kört Mitsubishin, däremot har jag kört en IX35. Jag tror små bensinmotorer i en SUV är kallare på begagnatmarknaden än en diesel, och du beskriver IX35 som snål: Efter att ha läst detta låtar jag åt en Hyundai diesel själv i alla fall!


Kan ju tillägga att ASX i bensin version inte kommer med 4wd, utan återfinns endast på stora dieselmotorn. Om nu 4wd är väsentlig för er? Lycka till med bilköpet!


Det händer en hel del på 3-4 år! Tur att nån är med iaf... Köp en Ix35. Åk hem. Slit fram grillen. Ta en kall.


Tack för svaren! 4wd är inte något vi behöver. Har övergett Asx med bensinmotor men överväger dieseln på 150hk istället. Priset blir ungefär samma för hyundaien och Mitsubishin. .


Nu har jag tagit båda bilarna för en andra provrunda. Så valet står mellan de 2 dieslarna. Mitsubishi är betydligt piggare och gick också riktigt snålt (även fast den bara gått 10 mil) Hyundaien låg lite över spec. men den lär gå bättre efter några fler mil på mätaren. Givetvis är det roligare att köra en bil med 150hk än en med 115hk så den ronden går till ASX. Priset blir nästan identiskt, men på Hyundaien får jag med dragkrok (inte nödvändigt). Hyundaien har också ett riktigt extrahjul istället för de vanliga reservhjulen. Hyundaien känns som om den är lite större invändigt. Däremot har den vanlig AC medan ASX har automatisk AC. Det känns som om man kan ha användning för de extra hästarna när man nöter E4:an. Hur är andrahandsvärdet på respektive bil? Nu är båda nya modeller men om man tittar på märket Hyundai vs Mitsubishi. Jobbigt men angenämt val på samma gång.


Om jag inte är helt ute o cyklar så tror jag Mitsubishi har bättre andrahandsvärde än Hyundai. Anledningen är att fler känner till M kontra H, dessutom i ditt fall så är det lite bättre motor i M. Som sagt rätta mig om jag har fel OBS! är inte PARTISK


Jag tror du har rätt, även om Hyundai stigit i både kvalité och popularitet är Mitsubishi ett mycket mer välkänt bilmärke med ett väl inarbetat kvalitétsrykte!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka