Köpråd BMW 530 E39, ska man slå till?

Hejsan! Jag var och kollade på en BMW 530 E39 -03 idag och undrar om den är värd priset samt vad ni tycker... Har lite ångest här då jag inte vet vad jag ska välja. Den såg ut exakt som denna http://www.blocket.se/malmo/BMW_530_IA_ . 14&w=1 Skillnaden är att den jag såg på var manuell med grått skinn, den nya ratten (lilla runda) samt att den hade äkta 18" M5 fälgar, bild http://data.fuskbugg.se/skalman02/bmw_12.JPG Den hade gått 17.500 mil och var svensksåld med få ägare, servad som den ska samt i väldigt fint skick, pedantskött verkligen. Enda skavanken var en liten bulaktig repa på sidoskärmen, som han hade lämnat in och fått ditec-behandlad. Han skulle ha 89.000 för den, kan väl få ner den till 86.000. Är detta ett okej pris för en 530 i detta skick? Det är antingen denna eller en 330 jag vill ha. Jag har varit och kollat samt provkört båda modellerna och båda är ju bra på olika sätt... Jag vill lägga MAX 90.000 på bil, frågan är om man kan hitta någon 330 i denna 530'ns skick eller ska man slå till?



Svar på inlägget: Köpråd BMW 530 E39, ska man slå till?



Listpriset ligger på 65-75.000:- (Utan fälgar) enligt tex. www.teknikensvarld.se/bilpriser så nog är den lite dyr, å andra sidan är det populära bilar och i fint skick kan de nog tänkas ligga högre; Men inte så högt som 86.000:-, så något för dyr är den. 330i är mycket mer populär och det går också att få ut mycket mer än listpriset för en sådan, så du får helt klart "mindre bil" för pengarna om du köper en sådan enkelt räknat. Men i verkligheten vet jag inte om det är så, 3-serie är mycket smidigare och roligare och det är endast om man kör mycket långsträckor man har nytta av 5-seriens högre komfort så jag förstår varför E46 är mer populär. Hade jag varit i din situation hade jag nog försökt få ner 530n mot 80.000:-, och motiverat merpriset (jämfört med listpris) för mig själv med bilens skick, bilens fälgar och att de faktiskt ligger lite högre än listpriserna i praktiken. Men 86.000:- är för dyrt, om du inte absolut vill ha en sådan bil då pedantvårdade E39 inte växer på träd. Jag hade dock försökt vänta ut honom, blir den såld hade jag letat efter en annan bil.


Utan M-paket och med de miltalen så håller jag med föregående om att den är alldeles för dyr!


Japp, i avsaknad av m-paket så är den något dyr



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka