Köpråd: av "sportbilar" (150-160k), Vilken?

Inte dyrare än vanligt. Finns gott om folk som åker omkring med hårt trimmade motorer som oftast håller riktigt bra. Har t.om nyss inhandlat en rätt radikal smallblock V8'a som ligger på cirka 940 - 960hk, och har hållit i 12 år nu utan problem överhuvudtaget. Då BMW M-motorerna är trimmade från fabrik, samt att Honda's motorer även kommer från fabrik som de gör, så tror jag inte att de håller sämre än motorer som har mindre kraft i sig. Honda är kända för just varv-villiga, ettriga små motorer som går i ur och skur, samt även V-TEC.



Svar på inlägget: Köpråd: av "sportbilar" (150-160k), Vilken?



Har testkört i princip de bilar du nämnde, och jag föll pladask för 350z! Helt underbar att köra, skönt ljud (speciellt om man svetsar bort sista dämparen så att man får ett mer "rasslande" ljud! Eller kanske till och med Test Pipes?) samt att de är galet snygga! Finns väl ganska många kända fel på modellen, men jag är helt klart nöjd! Men jag har alltid haft en förkärlek till dem sedan de släpptes, och det blev inte bättre efter "the fast and the furious - Tokyo Drift" kan jag säga


Citatet du syftar på säger att hårt trimmade fabriksmotorer är dyra i drift och service. Det är väl sant? Det är långt mycket dyrare att hålla en av BMWs högvarviga M-motorer och Hondas högvarviga motorer i drift jämfört med en standar 6cylindrig motor från bmw. Hondas högvarviga motorer har med all säkerhet ventiljustering på sitt service-schema också för den delen. Och av den lilla anledningen att dessa motorer är dyra (S2000, Z3M) så föreslg jag lite drastiskt en Z3 Roadster 3.0 för det är en "enkel" motor som inte är lika dyr i drift och service.


Ventiljustering tar ca 60 min och man gör det även på gamla Volvo 240 och dylika härkar. Oljan är lite dyrare till en M-motor än standard maskinen men om det är de små kronorna det faller på ska man nog inte skaffa bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka