Köpråd Golf GTi 09-11 vs Audi A4 2.0TFSI Quattro 08-09(nya modellen)

Golfen:Funderar på ett bilbyte och har kollat runt lite på nyaste modellen av Golf GTI med DSG-lådan. Vill gärna höra lite åsikter om denna bilmodell Fördelar och nackdelar. Krånglar DSG-lådan? Audin Funderar även på en Audi a4 2.0TFSI Quattro från 08-09 nyaste modellen. För och nackdelar med den bilen osv Lite tips på likvärdiga modeller skulle också sitta fint:) MVH Per



Svar på inlägget: Köpråd Golf GTi 09-11 vs Audi A4 2.0TFSI Quattro 08-09(nya modellen)



Jag hade valt Audin, trevligare och mer bil till vardags. Kör du mycket i stan är en Golf helt klart smidigare än (även jämfört med andra bilar i mellanklassen) klumpiga Audi A4 men storlek tycker jag är något man lär sig hantera. DSG har det funnits en del problem med, men det är nog enklare att du söker själv. Läser du Teknikens Värld? I senaste nummret tog de bland annat upp DSG7 (Som sitter i GTI om jag minns rätt) och att den lägger ur växel i vissa lägen då kopplingen överhettas.


Det är DSG6 och inte DSG7 som sitter i GTI


På de allra första Golf VI GTI sitter den 6vxl, men har inte den 7vxl hittat till en 2011? Är dock inte säker och hittar inget på VW´s hemsida.


På min GTD som jag får hem i sept så är det den 6vxlade iaf,inte säker på hur det är på gti


Sitter en DSG6 i nuvarande bilar (Iaf är det de enda du kan välja vs. manuell) Du väljer på 2 väldigt fina och potenta bilar. Jag skulle själv välja (och nej jag är inte partisk) Golfen, dels för att den är billigare att köpa än Audin, Om du nu inte köper en snik-Audi, billigare att serva och skatta. Fördel Golfen är väl busfaktorn och inredningen och nackdel mot Audin är väl utrymme och brukandet på vintern, törstigare än Audin är den nog garanterat men numera behöver inte GTI:n tankas på 98oktan som den tidigare Golf 5 GTI:n är optimerad för. Fördel Audin, 4WD (vintertid) troligen högre andrahandsvärde framöver, nackdel är tråkigare interiör (också där helt beroende på utrustning) tråkigare att köra. Golfen är ju det näst värsta du kan köpa i golf-väg, R:en är ju snäppet värre men många beg. bilar som ligger ute idag har ju riktigt bra med utrustning, skulle definitivt försöka få en med takluckan, den är stor och rejäl Audin finns det ju en väldig blandning på, allt från Svensson-utrustade (läs silver, tyginredning och noll kul prylar) till S-line kittade monster med extra allt, men då kostar det betydligt mkt mer också. Mitt tips till dig; Pröva båda bilarna ORDENTLIGT, känn å kläm, ska den piffas till? Titta på vad andra gjort med sina bilar och vad som faller dig i smaken. P.S Köp Golf



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka