[köpråd] vilket paket ska jag välja nu? [bild och info]

Grejen är att jag vet inte så mkt om biljud. Jag vill bara ha bra musik. resten bryr jag mig inte. pris är samma på båda. vilken ska jag välja? jag vet inte vilken modell det är men ni kanske har samma som ser så här ut. och kanske kan hjälpa mig. En GAS Baslåda med 2 st 12or Två PUNCH Högtalare Ett GAS slutsteg 4x100 watt 12" bas 2x dörrhögtalare 6" nypris 1200SEK slutsteg jbl, nyrpris 1600 kr kablage ingår



Svar på inlägget: [köpråd] vilket paket ska jag välja nu? [bild och info]



jag skulle välja jbl alla dagar i veckan


Röstar med på Jbl


jag skulle nog valt gas paketet! fast enklare och säga om man visste vad för bil och hu/stereo du har och mer info om grejjerna:) varför jag säger gas är att du får 4kanaligt steg till de som du kanske kan bryggkoppla 2 kanalier på och sen köra högtalarn på resterande 2 kanaler. jbl paketet dömmer jag genom bilden så ser steget ut att vara ett 2kanaligt steg som du då kan bara driva basen med och sen köra högtalarna på stereon.. så vad för stereo och bil har du och mer info om stegen..


Tror nog basarna skulle må bättre av att bli bryggade på det steget över alla 4-kanaler än att köra basarna på en kanal var. Hade valt jbl paketet (om jag var tvungen att välja) Ägt ett antal jbl prylar och har varit nöjd med det tills man vill ha något värre. Hört en hel del olika gas basar testade i olika lådor och kan inte säga att jag är direkt imponerad av det jag hört.


klart de inte kmr dunka på så bra men för ett vardags lyssnande så skulle jag då tagit gaskittet.. tror inte jbl steget ger nog med effekt för att basen ska "må" bra haha jo har sj haft några jbl grejjer men är inte så imponerad av de jag ägt


Hade valt jbl paketet endast pga att jag lyssnar hellre på den basen än på gas basarna. Oavsett vad han väljer så kmr stegen vara för klena för att driva basarna så det låter någorlunda (om han inte bryggar gas steget dvs) Finns ju värre grejer än jbl, men av egen erfarenhet så får jag väl säga att jbl låter bättre än gas imo. Var väl lite dit jag ville komma


jasså du är sån ja jag hadde då valt gas då jag helre lyssnar på högtalare som får mer effekt än stereons inbyggda basen blir mest som utfyllnad i de djupare registren . men stegen är som sagt säkert för klena så blir inga underverk men de kmr endå låta hyffsat . hellre steg till högtalare och bas än bara bas å högt som drivs på stereons inbyggda.


"jasså du är sån" skaffa lite info innan du lägger sådana kommentarer. Beror ju lite på vad man lägger för betoning på "hyffsat" Har svårt att tro att någon skulle bli nöjd med enbart något av dessa paket utan att komplettera det med andra prylar.


srry för den omogna kommentaren! men är de enda han ska ha i bilen så är ju gas paketet enligt mig bästa velet av dom 2 fast de är ju upp till han.. han vill ju ha bra musik och resten skiter han i så antar att de är de enda han kmr välja till bilen .






Tror steget kmr bli överbelastat ifall han ska köra både basarna och högtalare på det. Med tanke på effekten som gas steget ger så lär det nog inte bli något överdrivet basljud och TS lär ju maxa steget rätt bra. Därav bör han brygga steget till basarna och låta resterande högtalare spelas på stereon. Känns väl som den bästa kompromissen.


hur mkt ger steget?


Står 4x100w sen om det är rms eller inte det vet jag inte. Är ju det gamla alpha steget, x4 om jag inte minns fel? Har en del polare som kört med just det steget och gas silver basar, även alhpa basarna. Dunkar ju en del när man bryggar över alla 4 kanaler men inget vidare om man bara ska använda 2 av kanalerna till bas.


har sj okok har sj gas alpha x4100 i bilen och den funkar


Jag säger utan tvekan JBL... Vrf? För att 2st 12" i sluten låda må spela hyffsat men en sluten låda ger ganska bra motstånd på konerna vilket gör basarna trögdrivna och dessutom får du inte ut basen som kommer från baksidan på konen. Har du däremot 1st 12" i portad låda så kommer du få ut basen från både fram och baksidan på basen. Dessutom får basen inte samma motstånd och spelar därför bättre med lite effekt. Sen slipper du dessutom att ställa kanalerna på steget lika för att den ena basen inte ska slå mer än den andra.


jag ger mig tänkte bara att han skulle ha nått att driva högtalarna med occh basen som utfyllnads de lilla bas som går att få på de.


Då antar att du kör framsystemet och 2 basar på det steget med tanke på att du rekommenderar TS att göra det. Med tanke på att gas basarna ligger i slutna lådorna så är de ganska tungdrivna så att lira dem på bara 2 kanaler blir som sagt, ganska tufft för steget.


helt klart! 2 st mtx roadtunder i sluten låda


Dock så lär inte jbl basen spela något vidare ändå med det steget... RMS Power @ 4Ohms 2x40W RMS Power @ 2Ohms 2x60W


med gaskittet kan man ju lika ta ur ena basenlägga igen hålet och porta bara minska lådvolymen om de behövs.. alltid bra att ha en bas i reserv



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka