Köpråd: Honda s2000 eller Mazda 3 MPS?

Som rubriken lyder, jag är ute efter en ny bil. Jag funderar på antingen en Honda s2000 eller Mazda 3 MPS så som läget är nu. Vet redan en del om bilarna men är ute efter synpunkter. Vad tycker ni? Vilken hade ni valt och varför? Mvh Andreas



Svar på inlägget: Köpråd: Honda s2000 eller Mazda 3 MPS?



jag hade valt en mps om jag va du du mister rwd med banne mig va rolig mpsen är att köra :p du har turbo och dom är riktigtvälutrustade redan som basutrustade och dom har en riktigt bra och effekttiv diffbroms som gör att du inte behöver skämmas vid rödljuserna heller


svårt att jämföra, s2000 är en 2 sitsig sommar bil o mazdan är en 4 dörrars vardagsbil med lite hp i ska du bara ha en rolig vardagsbil så köp mazdan ska du ha det lilla extra köp hondan!


Japp, hade jag bara valt rätt ner skulle jag tagit en s2000, extremt snygg och häftig att ha under sommaren, men ska jag tänka mer praktiskt så är MPSen den bättre av dom klart och den är inte tråkig att köra heller, har kör en innan. Därför jag har problem att välja! Men jag har aldrig kör en s2000 innan, dock ägt 2 civic type R så vet väl på ett ungefär.


Lätt en S2000..


Som alla säger, två olika bilar. Honda är strikt tvåsitsig med bakhjulsdrift medan mazdan har ju inga problem med passagerare. Mazdan är ju mer praktiskt. Men Hondan är snyggare, enligt mig


Är det något man ska tänka på när man köper en s2000? som att suffletten läcker in? Missljud eller liknande? Aldrig ägt en cab innan så vet inte vad problemen kan va Tacksam för svar


Att du inte får vara längre än 190cm för då tar ratten i knäna ^^


Är 175cm så borde ju inte vara några problem


Jag antar att du vet att motorerna är mer varvvilliga från 00 - 02 modellerna? så köp isåfall en från 01, dock så bör du kolla så att bakaxeln är okej beroende på miltalet. Ligger ute en riktigt fräsch gul s2k just nu ifrån borlänge.






Det är bara USA modellerna efter 2004 som har den mindre varvilliga, här har vi 9000 varv på alla bilarna Yes har sett den, men så jävla långt. Kollar mer på en mörkblå i kristianstad.


okajj, då har jag fått fel info äsch, det finns ju hyrsläp för bilar dock förstår jag att det är omständigt men se det som en roadtrip så kan du ju svänga förbi sthlm så man får se den haha!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka