Köpråd - Chevrolet Caprice (1977-90) som 18-årsbil, eller era egna förslag?

@Dieselsmurfen Självklart vill jag åka USA-bil, är ju uppväxt sådan! Tvivlar inte på att 300M är en bra bil, men den faller inte direkt mig i smaken (no offence man. ). Framhjulsdrif är absolut inte ett problem för mig, tycker mycket om bilar som Buick Century och Oldsmobile Cutlass Ciera, tyvärr är dom ovanliga om man vill ha en fräsch. @RD_87 Tänker köpa en helt osupen isåfall. Ölbilar undviker jag som pesten. Att allting finns att köpa är en klar fördel yes, här kring Stockholm har vi ju Hansen Racing, Klintberg & Way mfl. så att få tag på delar tror jag är ett litet problem. Och nog för att dom är mycket ballare än Volvo 740, tusen gånger bekvämare också. Flera tips välkomnas varmt, det måste vara flera som har erfarnhet med Caprice på garaget.



Svar på inlägget: Köpråd - Chevrolet Caprice (1977-90) som 18-årsbil, eller era egna förslag?



Ursäkta min dubbelpost, men är det ingen som har några fler förslag/uppgifter?


Hmm, vill inte vara den som är den liksom.. Men ja köpte min Volvo 960 för att åka bekvämt o me rak-6a (slippa åka 4a iaf.) Men de är liksom inge kul när de drar 1.4 liter milen o man åker ungefär 100 mil i veckan. Soppan kostar ändå 14 spänn. Låter kanske skit-tråkig. Men fundera över de iaf Är själv 19 bast o vet att man vill ha en ball förstabil


Finns inte sy mycket att säga? Dom lider ju inte av några allvarliga sjukdomar, allt finns att köpa & du kan få hur mycket effekt som helst om du gillar att gasa (och tanka). Min kusin hade en Electra -81 en kortare tid och den delar ju grundkaross med caprice, det ända som verkade vara problem var elsystemet och lådan. Passa dig för Th200R4 lådan då den är svindyr att renovera och dessutom helt värdelös i alla avseenden. Tips är att köpa en med Th700 låda om tillfälle ges, låda med fyra steg är bra för plånboken. Om grejorna är i gott skick ska man kunna åka under 1/l milen på landsvägen, däremot kan dom sörpla hur mycket som helst om du gasar.


Jag förstår precis vad du menar, självklart får man räkna med en högre förbrukning. Dock har jag inga jätteutgifter och så när den tiden kommer så kommer jag att ha jobb, så jag tror inte att det kommer bli ett större problem.


Jag har inte pejl på lådorna i just caprice men alla Gm-lådor utom just Th200 är bra. 400an är nära skottsäker om man bara byter olja och inte har 500hk. Th350 är inte mycket sämre men billigare att renovera och väldigt vanlig. http://www.blocket.se/jonkoping/Chevrol . 12&w=3 är väl inte riktigt rätt skick men 350/th700 och fungerande el. Så om dom inte fanns med 700 låda orginal så finns det en hel hög konverterade.


Th200 är bra på ett sätt, den håller ner bränsleförbrukningen, hade Olds 307 motor med 200 lådan och den gick bra, så länge den funka vill säga Hade i snitt 0,8 på landsväg i förbrukning om man inte gasa som en idiot upp till 90


Sorry för att väcka en gammal tråd men ville bara tilläga att capricerna fick 200/700 lådorna redan 1984, står så på wikipedia. Är själv mkt glad för capricerna och har planer för en sådan inom det närmsta


Det är noterat. Välkommen till Garaget! Men undvik att väcka gamla trådar. EDIT: eller rättare sagt till ditt första inlägg :-)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka