Köpråd: av "sportbilar" (150-160k), Vilken?

Hej allesammans jo det är så att jag har titta igenom olika bilar och det blir en kärra som kommer bo i mitt garage nästa sommar. har bara lite svårt att välja vilken ! självklart så följer jag min budget på (150-160 k max) och dessa bilar har jag stort intresse för just nu Honda s2000 Nissan 350z Bmw 330ci Bmw z4 bmw m3 (äldre) audi s4 audi s3 Mazda rx8 ford mustang gt Vad ska man välja och varför? Finns det fler "sport" bilar jag missat i denna pris klass , ge tips på vilka om ni kan snälla. obs: off-topic. rekommendera gärna en bil som skulle passa bra till modball rallyt 2011, den ska gå bra och inte dricker så mycket. Tack !



Svar på inlägget: Köpråd: av "sportbilar" (150-160k), Vilken?



bättre Hamilton? ...... :S


Mazda MX-5/Miata.


ser trevlig ut. vad har den för specs?


Första generationen 96' framåt har 133hk på 990kilo. Visserligen ingen fart-demon, men pga den låga vikten så går det att få riktigt bra prestanda i dem, samt att den känns otroligt sportig. Andra generationen hade som mest 142hk/1065kg. Tredje generationen har som mest 169hk/1095kg. Men för att kolla på budgeten så är det nog bäst att köpa första generationens Miata och sedan lägga resten på prestanda.


schyst! tack för dina svar.


Varsegod.


Honda S2000 Det är en Honda som är hållbara! Dricker inte som satan och kul kära med Sen är dem snygga med. Oändligt med delar om du skulle vilja fixa till den!


Problemet är ju dock att det inte finns allt för mycket pengar över för att fixa till den efter inköpet..


Nej det e sant men oftast så behöver man ju inte det direkt heller iofs.






Honda Civic Type-R är en trevlig skapelse.


bmw z3 Roadster/Coupe. 3liters mtorn på 230hk räcker gott och väl, M-varianten är väl den mest "sportiga" men är å andra sidan flera gånger dyrare i drift - dessutom säkert den som man inte gärna kör "sportigt" med allt för mycket för att behålla skicket på bilen.


Varför skulle en dyrare bil vara sämre skött än en billigare? Z3 M är byggd för att köras sportigt och håller utmärkt för det.


Du missförstod mig. Jag sa inget om att de blir sämre skötta. De kostar mer än personens budget och är dyra i drift jämfört med en också sportig (även om det är skillnad,) Z3 på 230 hästar. Så därför tycker jag en Z3 3.0 är ett bra alternativ. Hårt trimmade motorer är ju dyra i drift och service. Jag förmodar att Hondas högvarviga motorer ska justera ventiler och dylikt precis som BMWs M-motorer och det är inte alltid kul med en servicenota på över 10k. Jag äger själv en Z3M för övrigt så jag dissar inte den bilen i sig, den är tvärt om helt fantastisk - men samtidigt får man ju vara realist i någon mening. Om pengarna knappt räcker till bilen så är det förmodligen fel bil.


tycker ni s2000 är ett bra val ? är det enkelt att hitta delar till en s2000?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka