Köpråd: Nissan S15

Precis som topic lyder. Något man bör kolla extra på? Barnsjukdomar? Är tacksam för all info



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan S15



Bra val! S15 brukar vara en ganska problemfri bil men den har vissa problem sen eftersom det är en Japansk bil som aldrig kom till Europa så vet vi inte ALLT om den men lite vet vi. Till att börja med så måste du vara lite uppmärksam så att de inte bytt motor på bilen om bilen är 100 % original så märks det på färgen på toppen S15/S14 dvs 94-2001 var svarta S13 var röd 91-93 S13 94-98 var svart (Kan skriva fler skillnader mellan motorerna om så önskas) Det händer att man ser S15 med utbytta motorer eftersom de trimmas rejält och sedan rasar de plockar de en billig S13 motor och stoppar in i den. De här bilarna är väldigt populära inom drifting så det händer sällan att de inte vart med om hård körning så det är bra att kolla bussningar och kolla lite extra på bakvagnen (oftast så hittar man inget men det är bra att kolla). Jag tror inte det finns så mycket mer, men det är en bil du måste ta väl hand om! Det är en bil som är byggd för hård körning!


Störande vibrationer i bilen kan förekomma! Du kanske vet redan men bilarna finns som både NA och Turbo, Spec S=N/A Sugmotor Spec R = Turbo


Tack så mkt! Ja vad jag har läst mig till så ligger N/A modellen på 160hk och finns som 5-manuell eller 4-automat. Turbo modellen har 250hk och finns 6-manuell. Ska vara bilar som e byggda för hård körning och väldigt trim vänliga Tack så mkt för svaren!


Varsågod, japp det är helt riktigt men personligen skulle jag valt N/A modellen för att den är dels väldigt unik utanför Japan och den låter helt underbart!


Nja de får allt bli turbo känns de som, lite inne på 350z ett tag men lite roligare om de e nått som inte finns i stan redan samt turbo suget sen supran verkar inte vilja försvinna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka