Köpråd, familjebil för 60.000

Ja, som rubriken lyder, vågar man köpa privat. Jag har ingen större kunskap om bilar och motorer. Men naturligtvis vårdar jag dem. Jag har kollat på många men har fastnat för:Opel Vectra, Mazda6, Ford Mondeo, Saab 9-5. Gillar även vissa kvalitets märken men miltalen blir ganska höga på dessa t.ex. Passat och V70. Man vill ju ändå att den ska hålla ett par år. Vi har bara ägt en bill innan en Nissan Almera i sex år, aldrig problem med den. Vi är fem i familjen. Mina önskemål är att bilen bör vara ganska tyst och rymlig i kupén. Vi har tyvärr bara 60.000kr



Svar på inlägget: Köpråd, familjebil för 60.000



Var och tittade idag, provkörde två Mondeo, en på Begagnat Center, Ford Mondeo 2,0 Kombi Ghia 7431mil http://bytbil.com/bilar/ford/mondeo/6v2 . ZWa2kAA__! och en på HL Bil i Mölndal AB Ford Mondeo 3.0i GHIA-X 10200 mil http://bytbil.com/bilar/ford/mondeo/4vy . ZWa2kAA__! Det var nåt fel med den på Begagnat Center, motorn lät som ett tröskvärk. Den andra var en dröm att köra.


3-litern (den i Mölndal) ser ju fin ut på bilderna, dock så är den kanske inte så bränslesnål, enligt uppgifterna på transportstyrelsen så drar den över litern blandad körning och årsskatten ligger på 3000, men den är säkerligen go' att åka i...


Beg. Center erbjuder ju 1 års garanti. Stolla till dig det. Kolla vad den gäller och kolla noga upp det som inte omfattas kan man väl säga... Googla lite på "HL bil mölndal" och vill du köpa en bil efter det så är det upp till dig. Är Beg. Center MRF-anslutet MÅSTE de rätta sig efter ARN:s beslut i en eventuell tvist. Det är bra. Mvh Alexander Fd. Bilhandlare (Nytt & beg)


Begagnat Center tillhör Hedin Bil, http://www.hedinbil.se/Sidor/Anlaggning . C-ny.aspx. Det stämmer att dom har ett års garanti, men det står även att alla bilar är testade. Den bilen jag provkörde hade nog inte blivit testad, men den var ganska fin att se på och sitta i. Min erfarenhet av Hedin är inte så bra på servicesidan i varje fall. Jag hittade två dåliga omdömen om HL Bil, men efter att ha läst dom så verkar det inte vara så farligt, på denna bilen står i varje fall HL som ägare. Bra med en sajt som bilskojare.com man kan bilda sig en bättre uppfattning genom olika klagomål. Det finns en sajt som heter rejta.se jag skulle nog inte lita på omdömena där. Ecomotor fick fyra stjärnor. Jag tittade på en Grand Scenic, den hade gått 12000 sa säljaren, jag grävde lite i hanskfacket kollade igenom serviceprotokollen, det senaste var från 2008 och visade 13800. Jag frågade om det och sedan om panelen var bytt. Ja sa säljaren - Då nollställs mätarställningen.. -Va, har den gått 25800 sa jag. Hon skruvade på sig och mumlade något om att man ställt om mätarställningen när dom bytte panel. Men den kan ju ändå inte ha gått mindre än 2008 frågade jag. -Det blev nog fel sa hon. Hon var mycket trevlig och bilen var fin, men man blir lite misstänksam.


du kan köpa min saab då får du pengar över till annat


Jag har förstått att inte Mondeo v6 inte är alldeles billig att äga, kan Mazda 6, 1.8 2003 verkar vara billigare att äga? Men det kan ju finnas andra faktorer som reservdelar mm. Den är snygg på utsidan men verkar lite "plastig" inuti.


vi hade Ford på jobbet tidigare, det rörde sig om mer än 10 bilar (dom flesta var Focus någon i C-Max utförande och två Ford Fusion, årsmodell 2006 på samtliga om jag inte mins fel) redan från start så var det problem med bilarna, ena Fusion där skjöt kolvarna genom motorhuven eller vad det nu var ganska så omgående, motorn var helpaj i alla fall, C-Maxen hade motorras innan 10'000 mil i alla fall. kopplingar som gick sönder väldigt ofta, ena Focusen fick byta tre gånger. inredningsdetaljer som man inte trodde kunde gå sönder gjorde det och lossnade. diverse elfel. på en av bilarna där lossnade bakhjulet med bromsar och hela skiten i en rondell, däcket bara rullade förbi dom, tur att det hände i en rondell i låg hastighet och inte på motorvägen. sen var det allt möjligt annat som var fel på bilarna, dom var nästan mer på verkstaden än ute och rullade, det var inte ovanligt att vi tvingades att använda oss av hyrbilar trots att vi egentligen hade fler bilar än vad som behövdes. 2009 bytte vi till Skoda Octavia (10st) och dom har nu i mer än 10'000 mil vardera rullat mer eller mindre helt problemfritt där nästan dom enda verkstads besöken som har varit har varit den vanliga servicen. Fordana var extremt dyra i drift och Skodorna har varit riktigt billiga, vi gick dessutom från att ha en förbrukning på över liten milen (bensin) till under halvlitern (disel) med Skodona. om det bara hade varit en bil som jag hade erfarenhet av så hade det kanske kunnat varit ett måndags ex, men nu är det över 10 bilar där samtliga har strulat, aldrig Ford igen för min del i alla fall.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka