Köpråd: Bil ca 100 000

Dags att skaffa sig lite fräschare bil och komma bort ifrån rost och allt vad det heter... Pris: 100.000, absolut max är 120.000 Det ska finnas lite hästar under huven att trycka på med när det behövs, men ska även gå att köra hyffsat snålt med, 1l/mil blandad körning är helt ok. Bra och påkostad komfort, ska både kännas bra och se bra ut. Sen får den ju gärna se lite sportig ut, men det är väl mer en smak sak från person till person vad som är sportigt. 4wd hade vart kul men inget krav Bra rostskydd Den ska även vara rymlig då jag är 195cm Det jag har funderat lite på är en V70 T5, helst 05 eller nyare då det kom en lite större facelift och med större snurra, men det kryllar ju inte av dem till det priset. Något dåligt att säga om V70 eller har ni tips på andra bilar så sägtill!



Svar på inlägget: Köpråd: Bil ca 100 000



Inte funderat på en D5a då? Om du inte ska trimma osv dvs


Det är väl rätt dyr skatt på dem? Och så låter ju t5an mysigare


En V70 T5 är dock allt annat än snål det hoppas jag du är medveten om? Vill du köra V70 och klara dig på 1L/mil eller mindre är nog en D5 ditt enda alternativ. Ok du skriver "gå att köra snålt" och det gör V70 T5, men jag antar att det är förbrukningen i praktiken du är intresserad av? För att sitta och snålköra en T5 är nog varken realistiskt eller särskilt kul. Ditt bilval är lite svårt, det är inte allt för många modeller som stämmer in på alla dina krav. Jag funderar på två vägar, nummer ett är Subaru Legacy. Fyrhjulsdriven, sportig och pålitlig samt med ett bra rostskydd. Lite tveksam till om den klarar sig på 1L/mil med de piggare motorerna men kring den siffran bör den hålla sig. Enda egentliga problemet jag ser är att den varken "känns eller ser bra ut", utan upplevs som en plastig och billig bil vilket strider mot ett av dina krav. http://www.blocket.se/gavleborg/Subaru_ . 20&w=3 Alternativ två är BMW 5-serie, en modell som haft enormt nöjda kunder och är både förhållandevis snål och (förstås) en dröm att åka i och köra. Kanonbil som stämmer in på nästan alla krav, även urtrevliga 530i går i praktiken att köra på 1L/mil med manuell låda. Det finns dock en nackdel, E39 har inget dåligt rostskydd men absolut inget bra sådant heller. Köper du en E39 2004 har den dock 12års rostskyddsgaranti från detta år, alltid en fördel även om BMW Sverige är småsnåla med garantireparationerna och kan krångla lite. Men med ett litet frågetecken kring rost på bakluckan och i nederkant av dörrarna (Det är här E39 rostar) så känns modellen som gjuten för dig. Ett annat bilmärke jag kan rekommendera är Lexus, både pålitliga och med ett bra rostskydd och de är definitivt påkostade bilar på alla plan utom inredningen som känns ok men lite billig för prisklassen. Problemet är dock att de är törstiga, jag kan inte komma på någon som klarar sig på 1L/mil i din prisklass. Inte ens den minsta IS200 klarar sig på den siffran, och den är både trång och väldigt klen. Det finns förstås många fler modeller, men söker du en påkostad bil och påkostad komfort är Skoda, Opel, Ford med flera fel märken om vi säger som så... Lycka till!


Dyr och dyr, inte mot vad du betalar extra för en bensinare i drift! D5an är ju en stabil bil som rullar många många mil


Okej, D5an går billigt, men vad finns det för nackdelar att åka disel? Vad har ni att säga om en Mercedes C32 Amg? Förstår att litern inte är någon rimlig siffra längre, men hur mycket drar dem?


Det vart till slut en v70 2.5T - 04 med 10. 000mil på mätaren och i toppskick, helnöjd! Inget jättedrag i den men det duger för mig just nu, finns ju chip att trycka i den vid senare tillfälle


Grattis Ja chippet gör enorm skillnad för en billig peng om man vill ha lite extra !



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka