Köpråd: Volvo 850 140Hk vs Audi 80 1.8 (Länkar finns)

Den uppmärksamma noterar att jag bara har 2 bilar nu. Detta ska rättas till. Tänkte prova vingarna och lämna dieselmersorna som slit-å-slängbil till förmån för en bensinsläde att "frakta röven" i på vardagarna. Har hittat 2 som kan vara av intresse enligt länkar nedan. Har även en Audi 80 TDi -94 samt en C200 -97 på gång... StorChryslern ska in på service och 300M är obes i nuläget så jag måste ha en bil senast torsdag! För: Volvon har automat. Audin lär gå billigt? Mot: Volvon är törstig, Audin är manuell. Gärna tips om vad som ska kollas på en gammal åttfemti om ni orkar. Lite dålig på dessa bilar. Visst finns det trådar om det men om man jämför dessa mot varann? http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_85 . 15&w=1 http://www.blocket.se/goteborg/Audi_80_ . 15&w=1 Mvh Alexander



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 850 140Hk vs Audi 80 1.8 (Länkar finns)



19.000mil mot 29.000mil Automat mot manuell växellåda Volvo´s säkerhet mot.... Volvo´s komfort mot... Volvo´s femma mot... Jag kan fortsätta, men slutsatsen är att jag hade nog valt att åka bekvämt och säkert med en hygglig motor under huven och tagit den högre förbrukningen och (troligtvis) fler felen med ro.


Du åker jävligt gött i bägge två, på Volvon så skall man ju se över framvagnen litegrann, iövrigt inget utöver det vanliga man skall kolla vad jag vet iaf. På Audin skall man kolla alla el-funktioner, dem kan ha en tendens att jävlas med en, har haft el-fel på mer eller mindre alla gamla Audis jag haft så det är det som är på dom vad jag vet. På det stora hela är det två jävligt trevliga bilar, bägge två bjuder på rätt fin känsla och är rätt roliga vid inspirerad körning också tycker jag iaf. Det är väl som du skrev, antingen väljer du automat och får dras med dyrare sopparäkning men åker lite bekvämare, eller så väljer du Audin och åker lite billigare men får dra i spaken ett stup i kvarten.


volvo såklart


Jag brukar gillar Audi. Men inte den motorn i den bilen! Är otroligt slö. Så i det här läget köp volvon. Audin lär oxå vara importerad, vet inte om det har nån betydelse för dig.


kolla noga så att vevhusventen är fixad samt att du gör rent vevaxelgivaren - båda sakerna gäller volvon


Jag äger själv en lika audi från 89 fast med 1,8 och jag rekommenderar den starkt. Den drar ärliga 0,6 vid långkörning på vinterdäck och nu i vintras på extrem kortkörning gick den strax under litern. En nära kompis har en 850 med 170hk motorn och han tankar dubbelt så mycket som mig varje gång. Kan man leva med hög soppaförbrukning hade jag valt vofflan direkt då man åker riktigt skönt. Själv väljer jag audin framför allt men det beror på att jag är riktigt snål...


Jag brukar ju köra gamla W124 dieslar så Audin går väl som en raket misstänker jag... Även jag har dock haft min beskärda del av elfel på Audi så lite misstänksam. Lär kolla om den kokar! Som Rquierd sa: 19000 mot 29000 mil. Tänkvärt. Är automatlådorna i 850 nåt bekymmer? Känner man om det inte är ok? Har ju viss erfarenhet av Automat då jag kört det i 18 år snart. Import bekymrar mig måttligt i detta "bottenpris-segment"


Men du nämnde att du har en c200 på g dessutom? Det är min personliga favorit efter att ha kört en sådan under föregående veckan, den slår min audi i alla avseenden Om du är sugen på en audi bör du kolla rosten på framskärmar och dörrarna (vid listerna). Framvagnen på audi har väl aldrig varit kända för att vara bra så du bör lyssna noga efter klonk med mera.


Kompisen bilhandlaren (Där 850:in står, lär ge betydligt mindre än 9500...) Har den på ingång. Tyvärr rätt rostig så känns inte kul. Gubbfan ska byta in den mot en Focus. Han har haft den sedan den var ett år gammal (98)






Och följdfrågan blir: Hur ser man om den är ok/uppfuckad?


Tjörnbor är kända för att vara snåla. Jag har ju 300C om jag åker längre sträckor eller med ungarna... Ska kolla på bägge imorgon. Man ska ju "Trivas" bakom ratten oxå. Men Audin ligger bra till. Min farmor frontade med en sådan på nittiotalet (Ny Audi 80 då) med en Mercedes E-klass. Bägge bilarna blev skrot och inlösta men hon klarade sig med blåmärken och fick en jävligt irriterad Mersaägare på halsen då det var hennes fel...


vevhusventen får man riva tråget & göra rent (iaf fick jag göra det) & så byta den dåliga från fabriken hårda plastslangen som sitter under insuget ner till blocket via oljefällan - dessa sätter igen ibalnd rejält, min rök som ett diskotek. Vevaxelgivaren sitter övers på växllådan precis intill toppen "lätt" att komma åt, tag upp denna & gör rent den då de slits/sätts igen av metallpartiklar så på hämmar kontakten till denna (magnetisk typ) en bättre begagnad får man på skkoten för 1-200kr


Det blev istället (Jag är också lite förvånad) en Citroen Xantia -97. Finns i min profil. Tack för alla råd!


Kul! Köp en brandsläckare!


Den var verkligen ingen skönhet men jag hoppas du blir nöjd


Tja. Jag tycker de ser rätt ok ut! Synd med kombi bara. Automat saknar jag redan efter 2 dagar så vi får se hur länge denna får vara i min ägo. Fast går bra och mycket billigt. Och visst: Brandsläckare är ingen dum idé då Cittror är rätt överrepresentiva i den statistiken.


Där gav du mig en väldigt bra idé Jag ska fan köpa mig en brandsläckare till Audin.


Ingen dum idé. Gamla Audi är långt ifrån felfria... Lustigt nog blev det en Citroen Xantia istället! Fast den verkar dra runt 0.6 och bes å skatt till feb/mars. Man får chansa lite ibland. Som gammal Citroënförsäljare så kan jag ju avgöra om en Xantia är bra eller dålig. Lever på hoppet!


Du kan avgöra om en Xantia är bra eller dålig, MEN du lever på hoppet? = "Inte fullt så bra bilmodell i till synes bra skick som kanske inte brinner upp närmaste halvåret" ??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka