Köpråd: bilbatteri Mazda MX-5

Hej! Nån som kan ge ett tips på var man kan köpa ett billigt bilbatteri till en Mazda MX-5? Bor i Värmland så nåt häromkring eller nätshop. (Har på sambon förstått att de är rätt dyra när man köper original från Mazda återförsäljaren)... Årsmodellen är 2001 ( eller 2002?) Tacksam för svar då bilen nu bara står i garaget o "skäms" !! : //Solkatta



Svar på inlägget: Köpråd: bilbatteri Mazda MX-5



Går det inte med ett vanligt bilbatteri? jag har visserligen den gamla karossen men det sitter ett vanligt batteri i kofferten på den, gör det inte det på eran? annars är det bara att åka till närmsta mekonomen eller dylikt så ska dem kunna koll aupp exakt vad som ska vara där.


Du har väl biltema i Karlstad.


yoppe:På Biltemas sida står det:802623 MX-5 Miata 90-98 BATTERI SMF 12V 62AH CCA 490EN 62Ah 242x175x175 500A 699.00 Där årsmodellen tycks vara 90-98. För en gång skull så har vi en för "ny" bil... AcesHigh666:Vilka svåra frågor du ställer...! Jag har knappt sett batteriet.. och än mindre vart det sitter nånstans i bila... Men som du säger låter ju Mekonomen som ett bekant företag. kanske värt att slå dem en signal! tack för tipsen!


Enligt tabell hos Tudor så verkar det skilja i batteristorlek mellan 1.6 liters motor och 1.8/1.9 liters motor när det gäller dessa årsmodeller (i princip 98-05). Gäller det 1.6 så verkar det gå med 60 Ah, men till 1.8/1.9 rekommenderas ett "fjuttigt" 44 Ah batteri. Ofta är det ju batterihyllans storlek som bestämmer vilket som passar, men har batterikablarna ganska tajt passning så är även polställningen viktig om man nu inte kan tänka sig att sätta nya batterikablar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka