Köpråd: Bmw 530

Hejsan. Jag har fasnat för bmw 530, helst med M paket, hur är det egentligen med att importera såna här bilar från tyskland? är dom oftast sönderkörda? Jag letar efter en bil i typ hundra tusens klassen, runt 100-120,typ 03-04, full utrustad med skinn, är det dröm pris eller är det fullt möjligt att hitta denna skönhet för priset? har kollat på bmw 520 också, men vill gärna ha 530 då den har starkare motor.



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 530



Läste nu på beganatguiden, på autopower så verkar detta vara en skit bil ?


Jag antar att det är en E39 du söker? Men oavsett om jag läser begagnatguiden för E39 eller den för E60 så höjer jag inte på ögonbrynen för vad som står där, märk väl att det är vad som kan ske på modellen och inte "Vad som med 100% säkerhet kommer inträffa". Det går att skriva en sådan diger lista för i princip alla modeller, låt vara att listan för en Toyota Corolla skulle bli kortare än den för E39 men Corolla är också en obekväm, bullrig samt tråkig skitbil i jämförelse. Vill du ha en riktig bil är risken för fel förstås större, men 5-serie drabbas både av mindre fel och är betydligt billigare i drift än konkurrenterna från Mercedes eller Audi eller andra bilar i samma storleksklass som Volvo S80 eller Saab 9-5.


Ne E60 menar jag, vet inte om ja drömmer om priset? men har sett på blocket i den prisklassen. e mest rädd för att få en fejkad bil(milen backad) edit såg denna , http://www.blocket.se/vasterbotten/BMW_ . 15&w=3 dock för mkt mil


Ok, dock kom M-paket till E60 kom dock först till årsmodell 2005 det var främst därför jag trodde det var en E39 vi pratade om. E60 är ingen dålig bil, men den är fruktansvärt avancerad som du säkert märkt. Om mätarställningen stämmer går att kolla upp, och om bilen bara är i bra skick spelar mätarställningen inte så stor roll i teorin heller. Gör ett M-test för att kolla upp skick och historik om du är orolig, kostar en 1500:-. Men en E60 får du vara beredd att vara lite petig med, det är som sagt inte en bil som är enkelt uppbyggd eller som man mekar med själv i allt för stor utsträckning. Det är inte ens alla verkstäder som kan göra alla moment på en sådan, vissa saker kräver en BMW-verkstad eller i alla fall en verkstad med motsvarande utrustning. Men å andra sidan får du en vansinnigt kompetent bil, du kan sätta farthållaren på Autobahnfart och får ändå anstränga dig för att höra något buller. Framför allt med aktiv styrning så kan du ligga i toppfart och styra med ett finger, hur många bilar är vilsamma i 250km/h? Det finns en del, men oftast är de ännu mer avancerade än E60 är... Men framför allt kan du trots detta lågflyga längs en kruvig väg eller strunta i att bromsa inför en rondell, välja innerfilen och flyga förbi kärringen som varit i vägen de senaste tio minuterna utan att varken bilen eller passagerarna reagerat: De flesta bilar hade flugit av vägen i samma situation, S80, 9-5, A6 eller Lexus GS går absolut inte att köra på samma vis åtminstone. E60 är en underbar blandning av limousin och sportbil, men det kostar lite extra när den går sönder tyvärr. Trots det är ovanstående konkurrenter knappast billigare att äga eller när de står på verkstaden, tvärt om är de oftast dyrare, men jämfört med en "vanlig" bil som säg en japansk mellanklassbil är denna typen av bil dyr. Edit: 18.000mil är ingenting på en modern bil, men vill du ha en lågmilare hittade jag denna:http://www.blocket.se/malmo/BMW_530i_Se . 20&w=3 Bör närma sig budget efter prut?


Tack för bra svar, ska ringa annonsen, men kommer nog leta efter M paket, hur är det med bensinen? drar dom mkt? något om försäkringen? Fin bmw x3 du har förresten


Tack så mycket, den är en pärla! En tidig 530i har fortfarande M54-sexan till skillnad från nyare med N-serie motorer, och en sådan 530i dricker nog 1L/milen någonstans blandad körning. Försäkring kollar du enklast upp själv, om du går in på ditt försäkringsbolags hemsida brukar det finnas ett alternativ för "Prisuppgift" eller liknande. BMW´s egen försäkring är bra och har i många fall också bra priser: http://www.bmworiginalforsakring.se/bmw . start.aspx Lycka till med biljakten!


I och med att du vill hålla dig under 120.000:- spelar det egentligen inte så stor roll, du kan välja mellan 520i, 525i och 530i eller 525d/530d. I fallet bensindriven E60 kan du lika gärna satsa på 530i, de olika sexorna dricker i princip lika mycket bränsle och har samma driftkostnader: Det är om försäkringen är dyrare på de starkare som det skiljer i ägandekostnader. 525d är ovanlig och klen (163hp/177hp), 530d är vanligare men skillnaden i förbrukning är inte så stor i praktiken samtidigt som skatten är svindyr. Manuell låda dricker mindre än automatlåda på dessa motorerna, och E60 funkar att växla själv men visst passar automat bättre? Jag hade nog valt en 530i om jag var dig, årsmodell spelar ingen större roll men det är inte helt fel att undvika den allra första årsmodellen (2003) om du kan. Det gäller alla bilar, det förekommer nästan alltid lite barnsjukdomar i början nämligen.


tackar, men en sån bil ska man väl ha manuell? så man får lite sportkänsla . fan kmr bli nice när jag får bilen:D har den bra antisladd system ?


En 5-serie är mer glidare än busbil och moderna automatlådor är med på noterna tillräckligt mycket för att göra en 530iA rolig tycker jag, men visst manuell är roligare men mindre bekvämt till vardags. Upplever E60 som lätt baktill, men DSC är mycket effektivt och med det aktivt får du inte sladd om du inte klantar till det rejält.






Oki för en kille sa typ kan kan köra i 200 km/h när det är vinterlag utan problem, stämmer d?:S kanske dum fråga


Kan köra 200 kan du väl de men om du ska stanna blir de värre


Köra i 200km/h kan du göra med både E60 och även med betydligt mindre stadiga bilar, men oavsett bil så är det vansinne för antisladdsystem, fyrhjulsdrift etc upphäver inte naturlagarna och däckens grepp mot vinterväglaget är lika dåligt oavsett bil. E60 är dock en trygg och stadig bil även på vintern.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka