Köpråd: Skåpbil, är det Transporter som gäller?

Jag tänker investera i en skåpbil, inte superstor eftersom jag kommer använda den även privat men så att jag får in två motorcyklar i alla fall. Jag har en budget på 100' men gärna billigare, dock måste den se "fräsch och respektabel" ut då det krävs för ändamålet. Toyota Hiace faller alltså bort ganska snabbt trots skottsäker motor. Jag kollade först på Mercedes Vito från -04 och framåt (det lite sportigare chassit) tills jag fick läsa att det bokstavligt ramlade delar från den... jag kollade in Opel Vivaro och Renualt Traffic som också såg "nya" ut men fick höra att motorerna var ytterst osäkra. Ras var bara en tidsfråga. Så priset till trots har ögonen nu fallit på VW Transporter, en T5, detta för att jag läst minst skit om den och för att reservdelsmarknaden verkar stor. Att den är i övre prisklassen kanske kan viftas bort med att den verkar hålla och att den tappar mindre i värde. Har ni några tips eller pekpinnar att komma med?



Svar på inlägget: Köpråd: Skåpbil, är det Transporter som gäller?



Ford transit 07 och uppåt ligger inom din prisklass och ser helt okej ut


Ford Transit är intressant, hur är den motorn och lådan, är det en driftsäker bil? Hur ligger bränsleförbrukningen kontra Transporter? Det är diesel jag vill ha... kanske alla är förresten?


jag har bara kört en helt ny 11 diesel och tycker dom är helt okej, inte så mycket lulllull direkt. körde den 120 mil utan ett enda problem. drack 0.8 och då var den inte inkörd


Köp dig inte en Mercedes Vito i i alla fall. Fy sjutton till vrak att köra. I alla fall av den erfarenhet jag har.


har hållt på att mecka men både transit sprinter och interstar i ungefär 2 år och jag säger köp aldrig en fård! jag skulle rekomendera nissan interstar , renult master eller opel movano 2.5 dci eftersom dom i grunden är samma bil. mkt mer lättmeckat än fård och mindre problem! men köp inte 3 litersen för det är en riktigt runk motor att hålla på med.


Vito RWD -04--> verkar var bra, den tidigare är ingen höjdare men den nyare verkar funka bra, finns några såna som servicebilar på mitt jobb. Man får dessutom plats i en sån även om man är fullvuxen. Det ända jag kan säga i övrigt är: undvik Peugeot, vilket jävla rappel.


Aha, är det fler här som upplever att nya Vito fungerar bättre?


transporterna är alltid säkra kort avsätt årgångar är dom så felfria dom kan vara mot andra bussar undvik hyndai (osäker stavning) trotts lockade pris så verkar motorerna vara otäckt dåliga vitona är inte dom lite små? sprinten är en helt okej buss kört en hel del sånna glöm inte bort iveco deras är ganska trevliga kör själv en 50c15 ingetdirekt klipp men motorerna verkar fungera fin fint finns en del olika motor alternativ hur dom andra är vet jag inte riktigt tycker dock att effekten i den jag kör är i klenaste laget fast sen är den rätt tung oxå eftersom den är extra hög extra lång och dubbelmontage 19 stolar osv hittar man en 35c15 så har man nog en bra buss verkar ganska lättmekade om dom nu finns som skåpbilar?! 4


Kört nya Vito( 04-10), 115 TDi automat, en hel del. Tycker de går och håller riktigt bra. Lastar en hel del, bra väghållning, och går att få med i princip vilken dörrkonfiguration man vill. Jag hade satsat på Viton före en Transporter som tyvärr känns mycket "burkigare", om jag haft råd. Mercan är rätt dyr.






Har haft flera Transporter & skulle inte tänka mej nåt annat. Dom går & går så länge dom får kärlek och när dom inte får kärlek går dom en stund till. Kanonbilar enligt mej.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka