Köpråd - s40 t4 eller SAAB 9-3 AERO

Tja! Har lite problem med att bestämma vilken bil jag ska köpa därför ber jag om lite hjälp i ämnet. Jag hade inte tänkt att lägga mer än 20-25000 kr på bilen så det blir kanske inte den vackraste men vill ändå ha en skaplig bil som går bra och förhoppningsvis håller ett bra tag med lite omsorg. Just nu lutar det med åt SAAB 9-3 AERO -00! Hoppas ni som kan har lite åsikter som kan hjälpa mig att fatta beslutet, är tacksam för svar. MVH: Sebbe



Svar på inlägget: Köpråd - s40 t4 eller SAAB 9-3 AERO



Mitt råd är att du läser på om Saabs problem med motorerna på 9-3 med T7-motor, till vilken Aero tillhör. Sök t ex på "Saab + oilsludge" på Google eller på forumet. För 20-25k tycker jag inte man får en tillräckligt fin Aero, många är rätt skabbiga i de prisklasserna, och hemmapulade. Satsa på en 9-3 "Sport" istället. De fanns som -99 års modell, och bygger på en T5 motor på 200 hk. Denna motor har inte de problem som T7-motorn har, utan är känd som tålig. Den passar även bättre i din budget om du vill ha ett fräscht exemplar. Med tanke på att du är inne på en Aero -00 som ju saknar Viggen-paket och Viggen-stolar lär det inte vara det som attraherar? EN Aero -00 är ju i princip bara en 9-3 SE med annan vinge på luckan, 20 hästar extra och ett Aero-emblem. Är man bara ute efter motoreffekten och driftsäkerhet kan man köpa vilken 9-3 som helst med T5-motor och skinnklädsel, 154/185 hk och steg1-trimma för 1500 spänn till 225-230 hästar. Driftsäkert och ekonomiskt! Notera att T7-motorerna har samma problem oavsett vilken av motorerna det är, lättryck eller fulltryck. 150/185 hk T7 har även en undermålig turbo som inte håller många tusen mil. Aero-turbon är mycket bra. S40 vet jag ingenting om egentligen, bara att de haft lite barnsjukdomar som alla andra modeller. T4:an ska vara rätt så rask tydligen


Känns som man får mer i en Volvo S40 men frågan är om man ska köra på t4 eller 2,0t?


Båda bilarna har för - o nackdelar. Tyvärr så tror jag inte du får en fräsch, vare sig det är s40 eller 9-3, för dom pengarna. det är för vid 35-40tusen du kan hitta en välvårdad


Lite det jag menar med att han kanske bör titta på en 9-3 98-99 med T5 istället. Motsvarigheten där på Volvo bör väl bli en 850 T5, även om det är en större bil än S40 och 9-3, vilket såklart inte behöver vara negativt. Om bränsleförbrukningen är viktig ligger väl 850 T5 lite högre än 9-3 och S40.


lägg till lite pengar å köp min


ja, det e svårt att välja bilar. Har ni några andra tips på bra bilar så får ni gärna dela med er . Kraven är väll bara att man ska kunna sitta 5 pers i bilen och att den ska röra på sig lita, därför det lutar mot en S40 då man kan få en 2,0T för ca 20000:- känns som en bil man får mycket för pengarna? Reservdelar bör väll också vara lätt att hitta till den.


Tycker kvaliten på S40 är ganska dålig. Saaben känns betydligt mera välbyggd. Aero 01 o uppåt e så grymt sköna bilar. Tyvärr så finns ju problemen med oilsludgen på dom.


För 20 000 kr känns 9000 Aero som ett klokare val än 9-3 då 9000 är bekvämare, rymligare och bättre lämpad för fem personer än 9-3. 9000 Aero har även vassare väghållning än 9-3 S40 kan jag inte uttala mig om, mer än att den är riktigt kvick.


Tycker det är betydligt lättare att hitta S40 på blocket etc än va SAAB diverse modeller är.






Ja, en fräsch Aero -01-02 (med Viggenpaket och stolar alltså) med hyffsade mil får du ge mer än det dubbla för. Oavsett vad du väljer, så titta på mer än en bil. Låt det ta sin tid så slipper du bli besviken, läs på om modellerna och vanliga fel, och ha gärna med dig någon kunnig. Här kan du läsa om og9-3: http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=157351 http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=266642 Inte riktigt meningen att bara promota Saab, men jag vet verkligen knappt någonting om S40


haha det gör inget att du promotar SAAB en aning men jag håller helt klart med om att det är bra att kolla runt ordentligt så man vet vad man kan få för pengarna. En fattig student måste spendera pengarna rätt


Tycker det är helt fel exempel på Volvo, S40 är billigt byggd och upplevs mycket som den japanska bil den bygger på och inte alls lika gediget som deras övriga modeller. I detta fallet är Saab precis tvärt om, en 9-3 är både gedigen, sofistikerad och bekväm vid en jämförelse. Problemet med Saab 9-3 är bristen på väghållning, och framför allt bristen på kommunikation. Den är inte ett dugg duktig när vägen svänger, men den största bristen måste vara att du som förare upplever det som att det är snudd på magi som får bilen att svänga. Nosen flyter fram på vägen och du har absolut ingen koll på någonting, här är det Volvo S40 som är i en annan klass. Ovanstående gör dock bägge modellerna inaktuella i mina ögon, då tycker jag det är bättre att satsa på en Saab som har samma utförande som 9-3 men bra väghållning; Saab 9000. Problemet är att då tappar du istället all Saab-karaktär, men det är fortfarande ett bättre val totalt!


Man får vad man betalar för, så spara mer köp en i fint skick som antagligen håller bättre än den billigaste på blocket som antagligen blir dyrare än den du ville ha från början.


en s40 t4 är inte att underskatta med chip är dom verkligen inte slöa men något både låtsas volvon och saaben lider av är rost en 98:ans t4 brukar sällan vara speciellt rostfri så kolla trösklar och hundben skärmkanter bak framskärmar och huv tror faktist att en 9-3 rostar mindre tyvärr ska man välja en s/v40 ska man välja den som kom 00 den är MYCKET bättre har själv en v40 2.0t 98:a och en s40 2.0t 00:a och det är stor skillnad på bil och bil men visst den förstnämnda får man för en spottstyvel funderar själv på att sälja den för 15k då har den endå en fullservad 01:ans 2.0t motor monterad men det är standard rost på huv osv provkör och bilda dig en uppfattning vilken som passar bäst men välj t4 före 2.0t om du bara är intreserad av vanlig chippning och inte värre än så 2.0t åker man på turbo uppgradering osv för att ha en 2.0t som är vassare än en orginal t4


Gällande S40 så leta upp en Fas2 T4 som passar din budget, där har du mycket bil för pengarna :-) En Fas1 steg3 går ofta lika med en Fas2 original, dels pga åldern tar ut sin rätt och dels pga förfinad motor. Uppdaterad inredning gör att bilen är mer lik en modernare V70. men som vanligt stick ut och provköra både och bilda dig en egen uppfattning.


Tackar så mycket för alla tipsen man lär väll tänka till en aning extra nu innan man slår till. Tänkte även passa på att fråga om Saab 9-5 2.3t -99 lider av samma problem som 9-3 an eller det är mer "fritt fram".


ännu värre typ =/ 9-5 brukar ha större problem än 9-3 av någon anledning


Ja va ska man säga ja vet hur man väljer bilar, haha


Hur står sig en saab 93 2.0T (185hk) -98 gentemot nyare modeller, har denna samma problem med oilsludgen osv?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka