Köpråd: Snart körkort, Alfa 156?

Hallå där! Jag tar väldigt snart studenten och kommer att ta körkort strax efter det om allt går enligt planerna. Då vill jag såklart ta och införskaffa mig en bil och jag kommer att behöva en bil i sommar då jag har fått jobb på annan ort och kan få lite svårt att ta mig dit på helgerna. Så bilen kommer alltså användas mest för lite längre körningar (7 mil och uppåt), men självklart blir det lite mindre körningar också emellanåt. Dom bilar jag har kollat på är Volvo S40-98, Seat Toledo-00, Skoda Octavia-00 samt Alfa Romeo 156-98-00. Och den som har väckt mest köpbegär är självklart Alfan!! Så jag tänkte höra med folket här vad ni har att säga om den, har hört väldigt mycket olika. Vissa har haft problem med Alfa, andra har dom funkat felfritt för. Tror ni att en Alfa 156 2.0TS skulle funka som pendlar bil under ett år? Eller har ni någon annan bil ni rekommenderar? Min budget ligger på 15-26 tusen. Kraven jag har är att det ska vara en sedan/halvkombi, senast 98 och helst inte gått över 17 000 mil. Sen ska den vara snygg och inte dra förfärligt mycket bränsle. Stort tack på förhand!!



Svar på inlägget: Köpråd: Snart körkort, Alfa 156?



Ställda mot en Alfa Romeo framstår dina tre andra alternativ som en samling tråkiga surhögar. 156 är i en egen klass när det gäller styrning och väghållning, inte många FWD som är på samma nivå och de tre du räknar upp är det definitivt inte. När det kommer till karaktär gäller detsamma förstås, men så hör man allt detta om att en Alfa inte håller och kostar mycket att underhålla? Det ligger inte så mycket bakom, en Alfa håller ihop som de flesta andra bilar trots att det är entusiastbilar som ofta körs hårt. Och söker du information kommer du märka att varken VAG eller Volvo är billiga i underhåll eller anmärkningsvärt pålitliga. 156 2.0ts är rolig och snål, och chansen att du tar dig mellan A och B är lika stor som i de andra tre. Du kan antingen ha roligt i en Alfa eller tråkigt i en Seat, Skoda eller Volvo. Våga välja italienskt!


Det lutar väldigt mycket åt en Italienare alltså, bara man ser en så blir man ju helt till sig! Väldigt svårt att sluta kolla, blir nästan lite för mycket kolla och för lite teori plugg Tack så mycket för svaret!


Då passar det sig med en varning; Provkör inte en V6 för då är du fast!


Det ska nog inte vara någon fara! Känns som att den inte är intressant för min del, säger dock inte att det förmodligen är en helt underbar motor men känns som att den kanske är lite för stor för min del Vad är det man ska tänka på när man kollar på en Alfa som är till salu? Är det något speciellt man ska tänka på när man äger en Alfa? har hört att man ska byta kamrem efter 6000 mil, något annat man ska tänka på när det har med att göra hur man tar hand om bilen?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka