Köpråd: Volvo S40 eller S60 ? 2007 årsmodell och uppåt ?

Hej, Jag kör idag en gammal Volvo 850 GLT från 1997. Är mycket nöjd med bilen, den har gått 18500 mil och har ingen rost alls men jag försöker nu ha en nyare bil som drar mindre bränsle och har mindre problem. Jag har funderat länge på att köpa antigen en S40 (2.0) Bensin - 2007 och uppåt eller en S60 ! Problemet med S60 att de har stora motorer som drar nästan lika mycket som min 850 ! Därför kollar jag annonser på blocket om det finns S40 (2.0) eller kanske 1,8, 1,6 allt beror på om jag får lite hjälp att välja rätt här Mina frågor är som följande: 1. Är Volvo S40 från 2007 och uppåt en bra bil jämfört med S60 ? 2. Har Volvo S40 bra stabilitet ? väghållning ? rostskydd ? kvalitet i allt lika mycket som S60 ? 3. Hur är det med service intervaller ? 2000 mil ? 3000 mil ? 4. När byter man kamrem enligt Volvos servicebok ? 5. Hur stora är skillnaderna mellan 2.0 - 1,8 och 1.6 liters bensin motorerna ? är det stor eller liten skillnad i prestanda ? 6. Sitter man bekvämt inne ? är interiören av bra kvalitet ? Hoppas någon/några kan svara mina frågor, vore tacksam /Tony



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S40 eller S60 ? 2007 årsmodell och uppåt ?



Skulle svara så här: 1. Ja, både S60 och S40 är bra bilar till att börja med. Serien med C30, S40 och V50 hade inledningsvis en del problem (Barnsjukdomar) men verkar ha skärpt till sig; Modellen hade klarat sig fin-fint i den statistik Svensk Bilprovning släppte nyligen över besiktigade tre år gamla bilar. 2. S40 är i förhållande till storleken väldigt stadig på vägen, väghållningen är klart godkänd och bilen är rolig att köra: Men är det "en rolig bil" du söker finns det bättre alternativ. Kvalitén verkar snarlik, rostskyddet verkar vara något bättre på S60 men helt ok på bägge:http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . 0-16-d-125 http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . 2000-12583 3./4. Vet inte tyvärr, däremot var S40 (Och då framför allt 2.4i) inledningsvis väldigt dyra att serva: Teknikens Värld räknade på det och kom fram till att en S40 2.4i var dyrare i underhåll över 12.000mil än en Porsche 911 997 Carrera... 5. Det är lite skillnad, men upplever hela bunten som slöa. Har kört modellen mycket som hyrbil och då är det dessa motorer främst som stod till buds, främst 1.8F men även övriga bensin och diesel. 6. Bekvämt sitter man, det är en Volvo och märket är inte tappat bakom en vagn inom ämnet. Tycker dock interiören i S40 är under all kritik, det är så att man förvånat kollar på nyckeln och undrar om man av misstag klev in i en Ford eller KIA. Det är kalt, det känns plastigt och billigt, är oergonomiskt och opraktiskt byggt. Den enda fördelen är väl förvarningsfacket bakom mittkonsolen, en smart idé men inte anmärkningsvärt användbart i praktiken... Är du dock en förare som tar det lugnt i trafiken och kan tänka dig att köra en diesel är S40 DRIVe verkligen ekonomisk, skatten är fri de första fem åren och låg när detta gått ut och bilen dricker ytterst lite diesel (Som är billigare per liter än bensin). Den är inte pigg, men eftersom det är en diesel har du åtminstone ett bra vridmoment att använda. Jag tycker S60 är snyggare och trevligare, framför allt invändigt. Men just ekonomin hade nog gjort att jag valt en S40 diesel ändå; S60 är helt enkelt inte så mycket trevligare att det väger upp de högre driftkostnaderna och den mindre moderna konstruktionen. Och S40 har fördelar mot S60; Väghållning samt styrning är bättre och körglädjen är högre i denna modell. Lycka till med köpet!


Hej Rquired och tack för dina svar uppskattar det verkligen. Jag gillar inte Diesel .. och jag kör lugnt .. jag gillar då o då att gasa på lite med min 850 som har 170hk .. men tycker det är ok om jag äger en S40 2.0 som har en mindre motor på cirka 145hk .. Jag körde faktiskt en 850 som hade den mindre 2.5 motorn på 140hk och den var helt ok och acceptabelt. Men tanke på att S40 väger mindre än 850 så borde 2.0 liters motorn vara OK hoppas jag. Du nämnde att servicen på en S40 med 2.4 liters motorn vid 12 000 mil är dyrare än andra bilar .. så undrar jag om det kostar lika mycket även för de mindre S40 motorerna .. t.ex. 2.0 liters motorn ?


Jag lutar nu mot S60 mer när jag ser att rostskyddet är bättre samt livslängden kan vara även bättre än S40 faktiskt !! Du nämnde något om väghållningen att S40 är bättre ! är det så stor skillnad mot S60 att det blir tråkigare o köra den ??


Min polares brorsa fick outhärdligt ont i skinkorna när han körde längre sträckor med sin S40. Vill minnas att han sa att man får hårda sömmar rakt upp i grejerna och det låter ju inte så mysigt. Inte åkt eller kört en själv så har inget mer att tillägga


Tycker själv att volvo s40 är en Ford, mycket trevlig design utvändigt men insidan är väldigt plastig. Volvo s60 stolar går inte av för hackor om du tänker köra längre sträckor samt att kvalitén känns överlag bättre.


1.6 och 1.8 litarna är EXTREMT trötta. Så hamnar du bakom en traktor gäller det att hitta en rejäl raka för att lyckas ta sig förbi. S40 om du bor/kör mycket i stan och S60 om du kör lite längre sträckor och är ute efter kvalité och komfort skulle jag vilja säga.


Skulle du pröva bägge bilarna längs en rolig väg skulle du nog uppleva S40 som roligare, men till vardags tror jag inte det är någon större skillnad. Sedan gör faktiskt motorn en del för körglädjen, femman både låter och går på ett härligare vis än de fyror du är intresserad av. Så S60 vinner på den punkten med, oavsett om du "bara" köper en 2.4 140hp.


Om alla S60s är befriande från vägkänsla i ratten vet jag ej, men det har de jag kört varit iaf (Dock inga nyare S60s, om de mot förmodan blev bättre med åren). S40/V50 är trevligare på så sätt, en S40 med femma borde vara det roligare valet.


Är det sportkänsla man vill ha så kan man ju alltid sänka bilen






Räcker nog inte om styrkänslan är FUBAR från start


Har inte orkat läsa igenom hela tråden.. Men kan säga att på 2009-2010 års S40 / v50 så finns det en del svagheter! 1. Framlyktorna spricker i övrekant, tar in fukt. (Produktionsfel, vem vet hur många) 2. Klimatanläggningen kan börja blåsa kallluft. (Bugg som kan uppdateras) 3. Hjulbultarna går sönder. (Sitter en kromad kåpa som lossnar och fastnar i hylsan) De är dom problem vi haft på alla bilarna (14st), bilarna är 1.6 Drive. D2an vart bättre! Sen finns de massor med små problem överallt! - Handbromsen har en kåpa som lossnar. - Kopplingar har läkt i hydralsystemet. - Turboras före 2000mil. - Spoilrarna sitter inte fast. - Trösklarna blir blästrade på nolltid. Har säkert glömt nåt! Men utöver alla småfel dom har så är det en underbar bil Älskar att köra dom, komfortabel och stadig bil


Tack allihopa !! Om det finns flera som vill kommentera .. kom gärna med jämförelser mellan S40 och S60 Det känns så att S40 har lägre kvalitet på sig jämfört med S60 ... och priset är nästan det samma för båda ! men körglädje är högre i S40 än S60 enligt era kommentar ..... då blir man riktigt yr och blir svårare att välja


I min bil räckte det mer än väl iaf


S60 hade samma (mängd) problem när den var ny, vilket tyder på att S40 blir (är, om vi tar en ny 2011?) fri från sjukdomar och av "bea kvalité" även den till slut. Dessutom är S40 smidigare utan att vara mindre praktisk (Baksätet och taklinjen förstör mycket för S60), och helt klart modernare och roligare att köra. Nackdelen är den tråkiga inredningen, men man kan inte få allt.


Tack Rquired Jag tror att S40 (2.0) med 145hk, från 2007 och uppåt kan vara ett bra alternativ .. den är OK i motorprestanda, billigare i försäkring och skatt samt i bränsleförbrukningen jämfört med de större 2,4liters motorerna som är törstigare. Jag har kollat några S40 2.0 som har gått under 5000 mil, de flesta ligger på cirka 120 - 140 000kr om nu snackar vi för modellåren 2007 - 2008 samt har bra utrustning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka