Ljudsystem till Skoda Octavia, med fokus på ljudkvalitet.

Jag skulle uppskatta lite köpråd. Jag vill uppnå bästa möjliga ljudkvalitet för max 8.000kr. dB-race är inget som lockar mig. Det som ska införskaffas är följande:Huvudenhet,Framsystem,Bas,Slutsteg. Huvudenhet (med Aux och USB in på fronten, samt Bluetooth-streaming från mobilen) Är skillnaden i renhet på ljudet stor mellan olika märken och prisklasser, eller är det mest finesser man betalar för? Kan någon av dessa vara lämpliga:http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . 21bte.html http://www.dbakuten.se/detail.php?item_id=318844 Framsystem Ett lämpligt 6,5" kitsystem. Med min budget så får jag nog nöja mig med att driva dem med stereon. Jag antar att man bör använda lite dämpmatta i dörrarna. Hur ska den monteras för att uppnå bra ljud utan allt för radikala ingrepp, räcker det att sätta bakom själva elemetet? Baselement/låda En enkel 10" hade jag tänkt. Gärna en färdig lösning. Slutsteg/monoblock till basen. Minst 50A. Och som sagt, LJUDKVALITET före ljudnivå.



Svar på inlägget: Ljudsystem till Skoda Octavia, med fokus på ljudkvalitet.



Vad är det för årsmodell på octavian?


själv skulle jag valt att driva framsystemet med ett slutsteg om de e ljudkvalite man e ute efter


Jag är med dig evil


En Kenwood BT60 som huvudenhet (ca 2500kr), ett 4-kanals steg för ca 2500-3000kr, ett kit för ca 1000-1500kr och en bas för ungefär samma summa, då är du i hamn. Några exempel (kör olika butiker för att inte vara "partisk"): Kenwood KDC-BT60U Hertz EP4 Hertz Energy ESK 165 Hertz ES300


Oj, här har det rasslat in svar. Octavian är en 99a. Jag hade inte koll på att det gick att få så bra 4-kanalare i denna prisklass. Det låter helt klart intressant. ChriZtoffer: Har Hertz extra bra ljudkvalitet? (med tanke på att allt du länkade var det) Jag antar att BT61U (som jag länkade i första inlägget) är en nyare modell av BT60U?


Ja, BT61 är samma som BT60, fast BT61 har blanksvart front och inte mattsvart som BT60.


Hertz låter trevligt, tog det bara som ett exempel. Det bästa vore annars om du kunde ta dig till en butik och lyssna själv så du får det ljud som du är ute efter.


Det enda jag lyssnat på i butik är DLS RS6A 6.5". De lät mycket bra enligt mig. Jag får väl ta och åka till BRL i Thn någon dag. Hur mycket jobb måste man lägga på dörrarna för att få ljud som ungefär motsvarar det i butiken?


För att ge dom bästa förutsättningar så ska dom monteras stabil i dörrens plåt och ha fri luftväg bakåt. Sätt igen alla hål i dörren(så att det blir tätt) utom dom små hålen längst ner på dörren där fukt kan komma ut. Och dämpa med någon bra matta.






Vilken kabelarea är lagom till frontsystemet när man driver det med steg? Kopplar man in delningsfilter som vanligt även när systemet ska drivas med slutsteg?


Du delar oftast elementen med ett passivt delningsfilter ja. Kabelarea antingen 1.5 eller 2.5kvmm, spelar ingen direkt roll vad du kör om du menar högtalarkabel.


Som det ser ut för tillfället så blir det nog såhär: (ett tag kvar till löning så det kan ju hinna ändra sig ) Kenwood KDC-BT60U http://www.docent-decibel.se/store/Bils . d_484.html Hertz EP4 http://www.ljudstudion.se/hertz-4-kanal . c-486.aspx Hertz ES 250 http://www.ljudstudion.se/hertz-es-250- . f=prisjakt DLS RS6A http://www.brl.se/sv/artiklar/rs6a-65-kit.html Ca 16-25mm2 strömkablage hade jag tänkt, så att man har lite uppgraderingsmöjligheter. Och så Silent Coat till dörrarna och lite annat smått och gott. Jag skulle vara mycket tacksam för lite tips när det gäller installationen i den aktuella bilmodellen, om det är något speciellt man ska tänka på osv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka