Köpråd/reggstop skyline ???

Tjenare. Försökte hitta en gamal tråd men gjorde inte de så skapar en ny. Hadde tänkt införskaffa mig en skyline gts-t och undrar om det är någon här som vet om det fortfarande är så att man inte får reggistrera skyline (om det nu varit så). Tacksam för hjälp om det är ett smart val att införskaffa en endast föreggad(importerad och fått regplåtar i Sverige) skyline. Om det är någon som vet något specifikt om skyline r32 som är bra att veta så är jag tacksam för tips mm Mvh Hemmafixarn Richard



Svar på inlägget: Köpråd/reggstop skyline ???



Nu vet jag inte hur det är att importera från tex japan direkt så de låter ja vara osagt. tar du från eu-land så är de inga problem sålänge bilen är orginal/inte för märkbart trimmad eller har nått utbytt av säkerhetskaraktär, tex bälten/stolar/extrema bromsar osv. sen är högerstyrda japsbilar körandes på vänster sida av vägen från början, så ljusbilden när du kör på höger sida (som i sverige hehe) blir fel och därmed icke godkänd, så de är att ordna först. lycka till.


Enklast för att importera en bil från japan är att först ta den till england, regga den där sen importera till sverige och regga den här. det du måste göra är fixa med lampor och blinkers osv samt en del intyg men det brukar vara lätt att fixa /Andreas


tack för tipset du råkar inte veta hur man kan konvertera framljuset till högertrafik ? man måste byta reflektor va ? kan man skifta mellan höger och vänster reflektor eller behövs det nya ?


tackar för hjälpen som sagt är ju bilen redan i sverige och behöver bara intygen för slutlig reggistrering men skönt att höra att dom är lätta att få tag i


Du kan givetvis stöta på patrull och bilen helt enkelt inte GÅR att regga i Sverige. Fast det det lär du ju märka efter köpet i så fall... Ska själv ner till Franfurt och hämta en bil nu på måndag. "Tokenkelt" från Tyskland dock.


mm. så du tror bilen kan bli oreggbar även om den är förreggad redan ??? den har ju svenska plåtar och transportstyrelssen vet att den står i sverige. det är ju skatt på den, 65kr om året som en avstäld bil fast denna bara är förreggad dvs.


ja kan inte ge dig nån info just nu om detta. vet polarn skicka sina till "ombyggnad" till nån snubbe, dock har ja aldrig stått inför samma problem och därmed inte brytt mig om ämnet, men du ser ju själv att de rullar miljontals skajjer i sverige, så sök kontakt med ett forum/nån du vet har importerat själv. tyvärr att mitt svar inte blir bättre än så, men som till synes så har ju folk gjort det. lycka till.


Beror lite på hur den är förreggad. Låter lite som om bilen funnits här ett gäng år utan att ha reggats. Förreggning kan man inte ens göra sen ett par år tillbaka. Varför har den inte reggats tidigare om det nu är så enkelt? Kolla noga upp vad för slags import det ansökts om. Om det är nånting annat än "Eget bruk" så skulle jag leta efter en annan bil. Även om det är för eget bruk så kan det bli problem då du måste göra ursprungskontrollen i ditt namn. Eftersom du inte importerat bilen så kan det bli problem att registrera bilen under "eget bruk" reglerna vilket näst intill är är krav för att kunna regga bilen här (ingenting är dock omöjligt). Jag skulle be säljaren regga bilen innan affär. Kan bli en väldigt jobbig procedur av reggningen om "eget bruk" reglerna inte går att tillämpa.


tack för ett fantastiskt bra tips ! ska kolla upp detta så fort ja kan



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka