Köpråd: Mercedes w124 300D

Tjena! Jag skulle vilja ha lite råd om vad jag ska tänka på om jag köper en w124 300-diesel-merca. Är det värt att ha den lastbilsreggad istället för personbilsreggad? Kan ju inte ha med mig folk i den då, men det kanske är skönt, vad vet jag jag vill iallafall ha råd om vad jag ska tänka på, prisklass runt 7000:- Skulle vilja ha svar fortast möjligt då jag ska köpa en ny bil innan månadens slut! Mvh Oscar



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes w124 300D



ingen som vet?


En 124 300d är väldigt törstig, drar lugnt över litern milen vid stadskörning, om du nu ska ha en sådan så köp en med turbo, mkt piggare bil och drar mindre diesel för du slipper sitta med gasen i botten för att komma fram. En 300d utan turbo är ganska så slö, dessutom ligger skatten på över 6000kr på en sådan så om du tänkt spara i soppakostnader, ägarkostnader osv med bilen med tanke på att det är en diesel så är det bara att glömma det. Rost kan du kolla om det fins, fast på en bil för 7000kr lär det ju finnas en hel del, om det är automat så kolla att växlarna går i ordentligt mjukt och fint och inte smäller i eller slirar, kolla så bakaxeln inte är glapp för dom är jobbiga att köra då när det glappar för det klonkar och smäller i bakaxeln vid växelbyte ialf med manuell låda.


Tack för svaret Gemini! Lådan har han bytt till en annan automatlåda som fungerar bra, enligt vad han säger. Får kolla det när jag är där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka