Köpråd: Hur lång tid tar registrering av ägarbyte?

Ska köpa en första begagnad bil nu i veckan. Jag undrar hur lång tid tar det med registrering av ägarbyte och att försäkra den nya bilen? Går det att utföra på 7 dagar eller tar Transportstyrelsen längre tid på sig? Har kollat runt på forumet o läst om personer som byter bil en gång om året. Tänkte att ni borde veta om någon



Svar på inlägget: Köpråd: Hur lång tid tar registrering av ägarbyte?



Ägarbytet tar inte mer en max 2 till 3 arbetsdagar i vanliga fall och försäkring måste du teckna samma dag som köpet blir av... men varför så viktigt med hur långtid ägarbytet tar??


Det tar väl i alla fall en arbetsvecka. Dock ska försäkring tecknas från första dagen (Transportstyrelsen hanterar ägarbyten retroaktivt) - så du måste köpa försäkring direkt (bara ringa och beställa efter du tagit reda på pris). Egentligen tar alltså ägarbytet ingen tid, men du måste räkna med att Transportstyrelsen har handläggningstid på alla ärenden (plus Postens leverans).


skickas det med posten idag innan 18 har tr de imorgon och utför ägarbytet samma dag.. dock kan det drjöa innan de nya pappret hinner komma hem.... snart inne på min 100de bil...


Svårt att hitta en du tycker om? (: Tack för informationen, frågar bara så jag vet vad jag har att förhålla mig till


Köpte min senaste bil söndag 27:e mars och nya regbeviset skrevs ut tisdag 29:e mars och jag fick väl hem det en dag efter eller så. Tar inte så värst lång tid. Men som SANZ nämnde, teckna en försäkring direkt efter eller vid köpet så kommer den att gälla om det händer något.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka