Köpråd: Nissan Skyline R33 GT-R eller R34 GT-T

Som topic lyder, har kollat runt lite på dessa två skönheter och hoppas på att kunna införskaffa en av dem inom den närmaste framtiden. Vet dock relativt lite om bilarna (i stort sett inte mer än vad jag kunnat utröna av Blocketannonser etc.). Är inte dummare än att jag fattar att en R34 GT-R vore att föredra framför GT-T:n men ekonomin tillåter dessvärre inte ett sådant köp i nuläget. Så, hur stor är egentligen skillnaden mellan R34 GT-T och GT-R? Är egentligen just R34:orna som jag är intresserad av, men vill gärna ha en bil med lite tryck under huven (helst redan i orginalutförande) och om GT-T:n är alldeles överjävligt slö i förhållande till GT-R:en är jag beredd att titta på en R33:a i GT-R utförande istället. Utöver detta skulle jag gärna vilja ha lite info kring hur det ser ut med några andra saker, såsom exempelvis: - bränsleförbrukning (främst GT-T:n som är intressant, och i första hand vad bränsleförbrukningen ligger på i otrimmat skick)? - vanliga fel? - andrahandsvärde? - uppgraderingsmöjligheter (som exempelvis ungefärlig kostnad för att komma upp i den mer eller mindre magiska 500hk-gränsen)? - elektronisk hastighetsbegränsning (och om den finns så gärna tips på hur den tas bort)? Om någon som sitter på lite info skulle känna för att svara på någon av de här frågorna skulle jag verkligen vara otroligt tacksam=)



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan Skyline R33 GT-R eller R34 GT-T



Ingen av dom två bilarna e slöa i grunden Bränsleförbrukningen på GT-T:n borde ligga runt samma som min det vill säja runt litern! sen e det naturligtvis körstil som e ganska avgörande Vanliga fel e som vanligt med nissan oljan blir varm utan en ordentlig oljekyl men kostar inte mycket att få tag i och montera! Andrahands värde e bra på dom! sjunker inte allt för mycket om du håller ordning på bilen och inte göra massa hemmameck med silvertejp och buntband. 500hk gränsen kostar som på alla bilar! det ska bytas turbo pumpar bränslesystem koppling och sånt. Elektronisk begränsning finns massa olika som tar bort! både elektroniskt och att kapa en kabel som går till ECU:n dock e elektronisk väg det bästa sättet! inte dyrt det iheller Om någon som sitter på lite info skulle känna för att svara på någon av de här frågorna skulle jag verkligen vara otroligt tacksam=)


Tack så jättemycket för svaren, var ju inte riktigt så farlig bränsleförbrukning som jag hade trott. Känns som att GT-T:n är ett hyfsat bra val med andra ord, bortsett från att jag enligt Folksam får vara beredd på att lägga ut cirka 55000;-/år i försäkringskostnader. Ska dock se till att kolla runt med andra försäkringsbolag, då det känns som en minst sagt orimlig summa att lägga på något så trivialt som försäkring. Så, om någon vet ett bra försäkringsbolag med vettiga (eller åtminstone gränsande till humana) priser så får ni gärna slänga in ett meddelande med det. Alla förslag mottages tacksamt=)


trygghansa har alltid varit billigast för mej av nån anledning!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka