Köpråd: Pontiac Bonnevill 1987-1991

Hejsan. Nytt projekt här igen. Jag funderar på kanske köpa en pontiac bonneville för ca 10k och sedan fräsha upp den och ha den som bruksbil för jag har hört att dom har grym jänkkomfort och en stor V6a. Det jag måste veta är hur mycket den drar, vikt, hur kvalitén är på den. Om inredningen är oftast dålig. Dom håller inte så bra i automatlåndan. Motorn går lätt sönder. Delar dyra osv. Allt Hur tyst den är och går motorn bra.



Svar på inlägget: Köpråd: Pontiac Bonnevill 1987-1991



Motorn är bra. GMs 3800 som generellt verkar fungera mycket bra för dess brukare. Lådan vet jag inte mycket om, men jag tror inte att den är mycket sämre än något annat ifrån den tiden kvalitétsmässigt. Det är en amerikansk drivlina så räkna med en tyst motor som smyger i växlarna och går allmänt jämt och tyst. EPA Estimates för bränsleekonomin är 19MPG (1,2L/Mil) i staden och 25MPG (0,95L/Mil) på landsvägen. Byggkvalitéten är inte lika dålig som alla säger, men samtidigt ligger den lite bakom övriga världens bilar ifrån samma tid i passform och materialval. Service/slitdelar är inte jättemycket dyrare än till samtida medelbil. Och eftersom att det är en amerikansk bil åker man tyst och bekvämt innuti kupén. Good luck!


Det är ganska stor V6:a för att just vara en V6:a på 165 hk. Jag tänkte först en Buick Park avenune, men dom har mycket dyrare delar osv. Ganska snål ändå. Det är en sådan låda http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo-Hydr . tic_440-T4 Rostar dom mycket? Vad brukar oftast vara svagt på dessa?


Amerikanska 80/90-talsbilar har en tendens att tappa lacken här och var och efter ett tag börjar de rosta på dessa ställen. Bonneville har blivit lite av en slit och slängbil här i Sverige så man stöter på en del rostiga exemplar. Kolla runt, ser du att lacken flagnat vet du att rost är på ingång. Dessa bilar har även mycket elektronik, bara kolla hur många knappar det finns på ratten Och det brukar bli lite problem här och var. Går egentligen inte att skydda sig mot detta, det enda är att testa allt noggrant sedan får du väl överväga vad som är viktigt och mindre viktigt. Exempelvis Twilight Sentinel (automatisk aktivering av ytterbelysning i mörker) kanske inte är livsviktigt


Men det går väll laga? Automatlådan, hur burkar den vara? Hur ser man hur den är i dåligt skick? Jag måste typ veta allt. Har frågat lite på ett amerikanskt forum och har fått lite svar där om motorn och inredningen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka