Köpråd: Honda Civic eller bättre alternativ?

Är ute efter en bränslesnål bil. Kör aldrig på mer än 100-vägar och oftast är det 80-90vägar. Läst att Honda Civic ska vara en bra bil. Tror dom ska vara bränslesnåla? Hur är driftsäkerheten på dom? Negativt med mycket mil eller är det en bil som bara går och går så länge den får sin service? Tips på andra bilar?



Svar på inlägget: Köpråd: Honda Civic eller bättre alternativ?



Civic är snål och håller väldigt väl, ett högt miltal på en sådan spelar ingen roll om den skötts korrekt. Saken är den att mindre bilar, framför allt dem med mindre motorer, ofta är anpassade för staden och därmed dricker en hel del när de pressas i högre fart trots att de är snåla på pappret. Större bilar är (förstås) generellt både stadigare, bekvämare och säkrare. Även om de dricker lite mer på pappret så är rätt landsvägslok oftast snålare i praktiken. Och då tycker jag en sådan är ett bättre köp! Har du nu tittat på Civic är tex. en Accord motsvarande större val.


Men 80-100 km/h borde inte vara så farligt ändå? Är nog aldrig över 100 på dom vägarna jag åker. Hörde nämligen att en väns civic inte gick att få över 0,6-0,7 hur mycket han än gasade. Om det är sant vet jag inte men det tyckte jag lät bra och började då kika på just civic. Men finns det andra bilar i liknande prisklass som dricker lika lite och är bra bilar så kan jag lika gärna välja en sådan.


Några större skillnader tror jag inte det blir men saken är den att i just dessa farter (och uppåt) är ofta en större bil med större maskin lite mindre ansträngd för att förklara det enkelt. Skillnaden behöver inte bli att den större och starkare bilen drar mindre, men ofta är skillnaden i förbrukning mellan den stora, säkra och bekväma och den lilla smidiga bilen försumbar i landsvägsfart, då räknat på hyfsat likvärdiga bilar och inte en Honda Civic jämförd mot en Mercedes 600. Och när förbrukningen är likvärdig, kan jag tycka att något högre skatt för en större (Och därmed tyngre) bil kan vara småsaker när man har chansen att åka mycket bekvämare och säkrare; Men kom ihåg att i stan är den större och starkare bilen nästan alltid törstigare men jag förstod det som att du sällan kör där?


Rätta mig om jag har fel men en Civic är en "ungdomsbil", Honda är ju generellt väldigt driftsäkra. Milen kanske spelar mindre roll än hur dom milen har körts?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka